Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vianočná kométa má veštiť príchod druhého Krista: Aj koniec sveta a zničenie Zeme!

Zobraziť galériu (2)
"Apokalyptická" kométa. (Zdroj: ams)

BRATISLAVA - Kométa ISON, ktorú objavili iba vlani, by mala byť vďaka svojmu jasu najviditeľnejšou voľným ľudským okom za posledných najmenej 50 rokov. Úžasné divadlo sa na oblohe zjaví koncom novembra, pretrvá cez Vianoce aj začiatok nového roka. Podľa niektorých predpovedí však predznamenáva apokalypsu a iní zase veria, že veští príchod druhého Ježiša Krista.

Kométu objavili ruskí amatérski astronómovia Vitalij Nevskij a Arťom Novičonok na CCD snímkach zhotovených reflektorom projektu International Scientific Optical Network (ISON) na observatóriu v blízkosti ruského Kislovodska nad ránom 21. septembra 2012. Ich nález potvrdili pozorovania astronómov v USA.

Kométa C/2012 S1 (ISON) sa má podľa výpočtov astronómov priblížiť na 1,9 milióna kilometrov k Slnku - tento bod dosiahne koncom novembra v rýchlosti 684 tisíc kilometrov za hodinu. Tvorí ju zmes zľadovateného plynu a prachu, ktorá sa pri prelete okolo Slnka dostatočne zahreje na to, aby bola viditeľná.

Druhý Ježiš Kristus

Minuloročné správy o jej objave však už dlhú dobu nedajú spávať mnohým prognostikom, veštcom aj náboženským fanatikom, ktorí v nej vidia koniec tohto sveta a zrod nového, prípadne druhý príchod Ježiša Krista.

Na internete sa napríklad dajú nájsť informácie, že skratka ISON v sebe skrýva prešmyčku. Na jednej strane sa dá vyložiť ako I SON, čiže Ja Syn a zároveň aj ako SION, biblická hora a údajné miesto poslednej večere Pána. Sion zároveň býva aj symbolom pre nebesá.

Preletom kométy tak má byť oznámený príchod Ježiša Krista, ktorý sa spojí so Zemou a bude dosiahnutím dokonalej premeny. Náboženskí zanietenci tvrdia, že aj ľudia, ktorí doteraz neverili, konečne zhodia klapky z očí a otvoria svoje srdcia láske, ktorou je Syn Boží. Ako sa už v Biblii píše, ľudia nebudú vedieť ani dňa, ani hodiny, takže presný dátum, kedy má k tomuto zvratu prísť, sa určiť jednoducho nedá.

"Pri druhom príchode dôjde k silnejšiemu spojeniu aj duševne duchovnej zložky, kedy vlastne Kristus sám sa s ľuďmi a Zemou úplne prepojí. V tejto súvislosti treba povedať, že druhý príchod nemôže byť rovnaký ako ten prvý vo fyzickom tele. Kristus už nikdy nebude chodiť po zemi fyzicky. To už sa stalo v tele Ježišovom a opakovať sa nebude. Druhý príchod Ježiša Krista je totiž príchodom v tele éterickom. Do istej miery by sa dal charakterizovať aj tak, že vlastne Kristus nezostúpi na Zem, ale ľudstvo "vystúpi hore" za Kristom," píše sa na internete.

Po druhom príchode by vraj mohlo dôjsť k zmene stravy, vnímania a celkovej podstaty bytia, kedy sa do určitej miery prepojí svet mŕtvych so svetom živých. A to všetko má predznamenávať táto kométa, ktorú symbolicky budeme môcť vidieť práve počas Vianoc, kedy aj prvý príchod Ježiša zvestovala hviezda betlehemská. Netreba však robiť paniku, pretože všetko staré odíde preč a výsledkom bude nádherná zmena.

Predpoveď indiánov Hopi

Vianočná kométa má veštiť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: int)

Trochu iný náhľad na "koniec sveta" majú indiáni kmeňa Hopi, z ktorého dnes už žije v Spojených štátoch iba pár stoviek. Ich kultúra však siaha do dávnych čias a preslávili sa aj proroctvami, na ktoré niektorí ľudia nedajú dopustiť. Tie boli zaznamenané na kamenných tabuliach a údajne im ich pred tisícročiami zvestovali kozmickí učitelia - Kačini.

Veštba o príchode bielych mužov do Ameriky sa už vyplnila, rovnako aj časť z druhej o troch veľkých otrasoch. Ľudstvo prekonalo dve svetové vojny a aj zhodenie atómovej bomby, ktorú Hopiovia opísali slovami: „Biely brat sa od démonov tmy naučí vyrábať železné vajcia. V každom z nich bude ukrytá sila celého Slnka, ktoré zostúpi na Zem, spáli všetko živé, a otrasie Matkou Zemou.“

Podľa ich viery Zem už prešla tromi svetmi a momentálne sa nachádza vo štvrtom, ktorého éra sa však chýli ku koncu. Ten má predznamenávať deväť znamení, medzi ktorými je napríklad vynález strelných zbraní, krytých vozidiel, železnice, elektrických a telefónnych vedení, alebo aj príchod hippies. Najdôležitejšie je však to posledné, ktoré hovorí: "Budete počuť o síle na nebesiach, nad zemou, ktoré bude padať s veľkým burácaním. Bude vyzerať ako modrá hviezda. Veľmi skoro nato ceremónie hopijského ľudu ustanú."

A práve kométa ISON, ktorej chvost má modrú farbu, by mala byť modrou hviezdou spomenutou v tomto proroctve, ktoré je údajne staré niekoľko desiatok tisíc rokov. Bude však prechodom k piatemu svetu, a teda Očistou. Iní si ich slová pre zmenu interpretujú ako príchod mimozemšťanov. Tak či onak na Zemi má zavládnuť kataklizma, ktorá povedie k jej zničeniu. V bezpečí budú iba tí, ktorí žijú na miestach ako Hopiovia. Ani piaty svet však ešte nie je konečný a po ňom nasledujú ďalšie dva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu