Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Britka (24) prežíva muky: Vyzerá ako v 9. mesiaci, ale tehotná nie je!

Hayley budú čoskoro operovať Zobraziť galériu (2)
Hayley budú čoskoro operovať (Zdroj: medavia.co.uk)

BIRMINGHAM - Mladá Britka prežíva hotové muky, ktorých príčinou je vrodené ochorenie čreva. Kvôli nemu vyzerá väčšinu času, akokeby mala o chvíľu rodiť. Oceňuje síce, že jej ľudia v autobuse uvoľňujú miesto, radšej by však bola zdravá a v mestskej hromadnej doprave pokojne stála.

Dvadsaťštyriročná Hayley Barleyová pre denník Daily Mail prehovorila o tom, aké trápenie jej už od dvanástich rokov spôsobuje Hirschprungova choroba. Ide o stav, kedy je kvôli absencii niektorých nervových buniek zúžený a stiahnutý istý úsek hrubého čreva. Nad ním sa hromadí črevný obsah, v dôsledku čoho postihnutá osoba vyzerá ako tehotná. Toto nadúvanie je veľmi nepríjemné, pretože človeku bráni v ohýbaní sa.

"Normálne nosím oblečenie veľkosti 36. Ale keď sa najem, po chvíli sa nafučím a vyzerám ako v deviatom mesiaci. Ľudia mi gratulujú k bábätku, čo je síce pekné, ale na sebavedomí mi to vôbec nepridáva," hovorí štvornásobná matka.

Hayley je normálne chudá, no kvôli chorobe musí nosiť väčšie oblečenie
Zobraziť galériu (2)
Hayley je normálne chudá, no kvôli chorobe musí nosiť väčšie oblečenie  (Zdroj: medavia.co.uk)

Už čoskoro by sa ale jej život mal zmeniť k lepšiemu. V decembri má totiž podstúpiť zákrok, počas ktorého jej väčšinu poškodeného čreva odstránia. Hayley okrem toho budú musieť vykonať aj kolostómiu (umelé vyústenie hrubého čreva cez brušnú stenu na pokožku, ku ktorej sa prišije, pozn.red.).

Hirschprungova choroba postihuje prevažne deti. Ak sa nelieči, môže viesť k životu ohrozujúcim infekciám a taktiež k pozastaveniu rastu a vývoja. Medzi príznaky choroby patria problémy so stolicou (zápchy, hnačky), vracanie či bolesti brucha.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu