Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Čo sa zrodilo na Puojde...alebo Slovensko, ktoré budete chcieť nosiť

Čo sa zrodilo na Puojde...alebo Slovensko, ktoré budete chcieť nosiť Zobraziť galériu (6)
Čo sa zrodilo na Puojde...alebo Slovensko, ktoré budete chcieť nosiť (Zdroj: Puojd)

Uznávaná módna návrhárka Lýdia Eckhardt opäť podáva symbolickú pomocnú ruku. Šancu zažiariť v rámci svojej zimnej prehliadkovej tour tento krát ponúka mladým podnikateľom, ktorí sa hrdo hlásia k tradičným slovenským hodnotám. Jednou z nich bude i talentovaná Michaela Bednárová, ktorá pod vlastnou dizajnérskou značkou Puojd prináša zrkadlo moderného Slovenska.

Lýdia Eckhardt je známa nielen svojimi veľkolepými módnymi show, ktoré patria medzi najvýznamnejšie spoločenské udalosti u nás, ale i tým, že rada podporuje mladé talenty. Michaelu Bednárovú si na prezentáciu v rámci svojej najnovšej prehliadkovej tour pod názvom „Šanca mladým a slovenským“ nevybrala náhodou. Táto mladá dizajnérka ju zaujala najmä zanietenou snahou priniesť na trh niečo nové a  slovenské,  čo by nebolo len reprodukovaním ľudovej tvorby, ale aj zrkadlom moderného Slováka a Slovenska. Michaela sa pri tom inšpiruje rôznymi témami, a rada s dávkou humoru a nadhľadu reaguje na každodenný život okolo seba. Čo stálo za tým, aby sa na „Puojde“ zrodila originálna a nápaditá mladistvá značka, ktorá vzbudzuje pozornosť?

Rozbehnúť dizajnérsku značku na Slovensku, a k tomu pekne „po slovensky“ si žiada skutočnú dávku odvahy. Michaela však túto výzvu prijala so sebe prirodzeným elánom  a nadšením. Ako sama hovorí: Puojd vznikal doslova "na kolene". Prvé kúsky vznikli ešte počas štúdia na VŠVU, keď som sa začala venovať spracovaniu slovenského štátneho znaku do vkusnejšieho a moderného suveníru.  Zo začiatku to bolo len školské experimentovanie, ale po škole som už mala zriadenú malú dielničku v mojom rodnom dome. Po veľmi poučnom pracovnom pobyte v Helsinkách som sa plná elánu presťahovala späť do Bratislavy, zariadila si ateliér a pracovala na Puojde ďalej. Zo začiatku som si nemohla dovoliť nemať stále zamestnanie, ale po pol roku padlo rozhodnutie venovať sa len tomu, čo chcem robiť celý život. Odvtedy sa živím len svojou tvorbou a snažím sa každým rokom posúvať o stupienok ďalej. Na začiatku bol, ako som spomínala, slovenský znak, neskôr som kolekcie odevov dopĺňala o ďalšie témy. Stále sa to ale točí okolo Slovenska a jeho prírody. Verím, že treba podporovať optimizmus a to pekné, čo doma máme. Moja najnovšia kolekcia LES je oslavou lesov, do ktorých nejeden z nás potrebuje občas ujsť a oddýchnuť si...“

 

V súčasnosti sa Michaela snaží presúvať výrobu zo svojej dielne do špecializovaných slovenských a českých firiem, vďaka čomu môže svojim zákazníkom garantovať ešte väčšiu kvalitu svojich výrobkov. Prirodzeným vývojom dospela do štádia, keď nechce už iba tvoriť oblečenie, ale zároveň propagovať zdravý životný štýl, ekológiu a občiansky aktivizmus. Na svojej stránke www.puojd.sk pravidelne publikuje články o zaujímavých ľuďoch, o problematikách, ktoré stoja za našu pozornosť. Momentálne pripravuje napríklad novú edíciu slovenských darčekových predmetov a svoje portfólio sa chystá rozšíriť o oblečenie pre psích miláčikov, tak aby sa na prechádzku po lese mohla doladiť celá rodina...

Michaelu a jej príbeh si môžete vypočuť aj v rámci bratislavskej módnej show, ktorú Lýdia Eckhardt odštartuje v rámci svojej zimnej prehliadkovej tour „Šanca mladým a slovenským“ už o pár dní - 8.11.2013 v bratislavskom Double Tree Hilton (lístky už v predaji na www.predpredaj.sk).

-reklamná správa-

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu