Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Indický duchovný predpovedá nájdenie obrovského pokladu!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: daily.bhaskar.com)

DILLÍ - Indickí archeológovia započali pátranie po poklade, ktorý by mal byť skrytý pod pevnosťou z 19. storočia, nachádzajúcej sa na severe krajiny. O údajnom poklade v hodnote 50 miliárd dolárov (36,5 miliardy eur) sa zmienil rešpektovaný indický duchovný, ktorému vraj tajomstvo o rozprávkovom bohatstve vo sne vyjavil niekdajší miestny vládca.

Hinduistický askéta Šobhan Sarkar sa so svojím snom zveril jednému indickému vládnemu ministrovi, ktorý minulý mesiac navštívil jeho príbytok. Sadhu uviedol, že duch šľachtica Raa Ráma Baksa Singha mu povedal, aby sa postaral o poklad s hmotnosťou 1000 ton. Ten by sa mal ukrývať pod pevnosťou zosnulého rádžu v severoindickom štáte Uttarpradéš. Šľachtic bol obesený v roku 1858 po povstaní proti britským koloniálnym silám.

Indickí geológovia a archeológovia podľa agentúry AP v nedeľu lokalitu navštívili a našli dôkazy, že sa tam zhruba 20 metrov pod zemou skutočne nachádza isté množstvo kovu. Vykopávky sú podľa nich jediným spôsobom, ako dokázať, o aký kov ide.

Archeologické práce sa sústredia na chrám, ktorý je súčasťou zrúcanín starej pevnosti. O poklad, ktorý by mal podľa predpokladov pozostávať zo zlata a striebra, sa už dopredu hlási mnoho zúčastnených strán. Jeden z rádžových potomkov Navčandi Vír Pratap Singh vyhlásil, že ak sa tam naozaj nájde zlato, mal by dostať svoj ​​podiel.

Indický duchovný predpovedá nájdenie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: daily.bhaskar.com)

Na bohatstvo si ale robia nároky tiež úrady štátu Uttarpradéš a miestni úradníci. "Poklad by sa mal využiť na rozvoj štátu," vyhlásil miestny poslanec Kuldip Senger. Uttarpradéš je so svojou závratnou dvestomiliónovou populáciou jedným z najchudobnejších a najmenej rozvinutých indických štátov.

Obyvatelia chudobnej dediny Daundia Khera, kde ešte nie je zavedená elektrina, tvrdia, že o poklade vedia z povestí. Tie vraj vykladali ich predkovia. "Každý v dedine o tom vie," dušoval sa šesťdesiatročný Vidjavati Šarma, ktorý vraj legendu pozná od svojho svokra.

Indické úrady prístup k údajnej skrýši bohatstva zatarasili, aby zabránili tlačenici tisícok ľudí, ktorí sa do dediny hrnú v túžbe uvidieť predpokladané skvosty či si dokonca nejaký odniesť domov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu