Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Najstrašnejšia droga sa šíri po Amerike: Pribúdajú ľudia rozožraní na kosť!

(Zdroj: YouTube)

CHICAGO - Prípady užívania najstrašnejšej drogy sveta, ktorú volajú aj "krokodíl", sa začínajú v Spojených štátoch množiť. Nedávno sa objavila v Utahu a Arizone, ale teraz zaznamenali ďalšie aj Chicagu v štáte Illinois. Látka, ktorá rozožiera ľudí zaživa, je postrachom pre všetkých lekárov.

Doktor Abhin Singala, špecialista z medicínskeho centra na predmestí Chicaga, uviedol, že sa tu liečia hneď traja pacienti, ktorí užívali drogu. Ide o lacnú náhradu heroínu, ktorá pochádza z Ruska a spôsobuje gangrénu, abscesy, hnitie kože, mäsa a obnaženie častí tela až na kosť. "Ak chcete istú smrť, toto je spôsob, ako sa k nej dopracovať," povedal Singala pre Sun-Times.

"Je to strašný spôsob, ako ochorieť. Smrad zhnitého mäsa preniká miestnosťou. Vyžaduje si to intenzívnu liečbu a kožné štepy, ale často ani tie nedokážu zachrániť končatiny alebo životy," povedal odborník na minulotýždňovej konferencii.

Pokým najmenej desať rokov sa krokodíl užíval predovšetkým v Rusku, teraz si razí cestu do Spojených štátov. Prvé hlásené prípady sa objavili v Arizone zhruba pred tromi týždňami.

Krokodíl, pomenovaný pre šupinatý zelený vzhľad pokožky, ktorý vytvára jeho užívanie, vzrástol na popularite v Rusku kvôli nedostatku heroínu. Jeho cena totiž tvorí iba desatinu nákladov vynaložených na heroín.

Podľa Singala je priemerná dĺžka života narkomana závislého na tejto droge menej ako dva roky. Ani to však mnohých neodrádza od toho, aby ho vyskúšali. Cena je pre nich rozhodujúca, informoval portál huffingtonpost.com.

Video nie je vhodné pre maloletých divákov a ľudí s citlivou povahou

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu