Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO Narkomanku (29) delil od smrti len okamih: Zachránil ju zázračný liek!

Liz upadla do bezvedomia
Liz upadla do bezvedomia (Zdroj: CNN)

LONDÝN - Od okamihu, kedy sa aktivisti dozvedeli, že nový liek dokáže narkomana prinavrátiť k životu, tlačia na zodpovedných ľudí, aby ho mohli používať aj policajti a iné osoby. Svoj účinok má totiž iba vtedy, ak je podaný veľmi rýchlo. Dosvedčujú to aj zábery, na ktorých dostala iba 29-ročná Liz druhú šancu. A zdá sa, že sa ju hodlá využiť.

V snahe o zasadenia sa, aby aj nemedicínski pracovníci mohli využívať nový liek s názvom Noxolone, resp. Narcan, ukázal doktor Sanjay Gupta televízii CNN video, z ktorého mrazí. Na zázname vidno mladú ženu Liz, ktorá drogy užíva od svojich 11 rokov a upadla do bezvedomia v dôsledku predávkovania.

"Zdalo sa, že nereaguje, všimli sme si modranie na perách, nedostatok kyslíka. Jej dych sa stal veľmi plytkým," uviedol Adam Wigglesworth, ktorý našiel umierajúcu ženu. On a Louise Vincentová pracujú ako dobrovoľníci v Greensboro, v Severnej Karolíne a poskytujú čisté ihly a ďalšiu pomoc závislým.

Keď ich oživovanie nezabralo, vstrekli Liz dve dávky Naxolonu, po ktorých začala reagovať a boli schopní dostať ju do sedu. Štyria lekári pracujúci na pohotovosti pre CNN potvrdili, že tento liek skutočne funguje.

"Nemôžem uveriť, že sa niekto o mna natoľko postaral, alebo ma miloval natoľko, aby ma vrátil späť," uviedla na margo svojej záchrany Liz, ktorá sa čoskoro po augustovej ceste na druhú stranu sama prihlásila do rehabilitačného zariadenia.

Liek je údajne taký efektívny, že mnohí lobujú za právo, aby ho pri sebe mohli mať aj laici a nielen zdravotníci. Pri náhlej zástave dychu by bol neoceniteľným pomocníkom.

Video nie je vhodné pre maloletých divákov a ľudí s citlivou povahou

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu