Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Porovnanie mužov podľa národností: Ktorí sú tí NAJ?!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: profimedia.sk)

PITTSBURGH - Nikolaj Lamm sa už v minulosti zviditeľnil tým, keď zverejnil obrázky ľudí, ako budú podľa odborníkov vyzerať o tisícročia neskôr. Teraz pre zmenu ponúkol pohľad na mužskú typológiu v závislosti od národností a výsledky sú opäť zaujímavé. Vďaka nemu sa dozvieme, v ktorých krajinách žijú napríklad najvyšší, najobéznejší, ale aj najzdravší chlapi. Stačilo si iba zobrať na paškál ich index telesnej hmotnosti (BMI).

Niektorí síce tvrdia, že ani BMI index nie je dokonalý, ale stále sa využíva ako najčastejšia metóda merania obezity. Počíta sa ako hmotnosť v kilogramoch delená druhou mocninou výšky v metroch, informoval portál TV Markíza.

Vo všeobecnosti sa dá považovať len za štatistický nástroj pre porovnávanie v populácii. U konkrétneho jedinca ignoruje veľké množstvo dôležitých faktorov, akými sú stavba tela či množstvo svalstva.

Nikolaj Lamm zistil, že najobéznejšími mužmi na svete sú Američania. Najvyšší muži pochádzajú z Holandska a najzdravší sú Japonci. Francúzi sú na presnom priemere všetkých pomerov váhy, výšky i obvodu pásu.

Prieskum ukázal, že priemerný Američan má najvyšší BMI Index zo všetkých mužov zo skúmaných krajín. Naopak, ako najzdravší a teda aj najchudší sú Japonci.

Priemerná výška Američanov je 176,4 cm a obvod pása 99,4 cm. Japonci sú zase najnižší a najchudší - 171,4 cm výška a 82,9 cm obvod pása.

Francúzi majú priemernú výšku 174,4 cm a obvod pása 92,3 cm. Holanďania sú najvyšší s priemernou výškou 183,3 cm a ich obvod pása je v priemere 91 cm.

Porovnanie mužov podľa národností:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Porovnanie mužov podľa národností:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu