Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Šéf Microsoftu to poriadne roztočil: Na toto zamestnanci len tak nezabudnú!

Steve Ballmer
Steve Ballmer (Zdroj: SITA)

SEATTLE – Odchádzajúci generálny riaditeľ amerického softvérového gigantu Microsoft Steve Ballmer sa svojím osobitým spôsobom rozlúčil so zamestnancami podniku. Na jeho poslednom veľkom stretnutí s pracovníkmi podľa účastníkov nechýbal jeho tradičný tanec a došlo aj na slzy.

Ballmerove tancovanie a pokrikovanie na firemných akciách patrí medzi legendárne videá na YouTube. Pri rozlúčke si vraj zatancoval napríklad na pieseň Michaela Jacksona Wanna Be Startin 'Somethin', ktorú použil aj pri svojom prvom stretnutí so zamestnancami v roku 1983. Ballmer počas svojho hodinového prejavu hovoril okrem iného o vyhliadkach podniku. Poďakoval tiež zamestnancom, ktorí ho odmenili potleskom. Stretnutia sa podľa odhadov zúčastnilo asi 13.000 zamestnancov, ďalších zhruba 25.000 ho sledovalo v internetovom prenose.

"Máme pred sebou neuveriteľný potenciál," vyhlásil Ballmer. "Po mnoho rokov sme boli skvelou spoločnosťou. A budeme skvelou spoločnosťou tiež po mnoho ďalších rokov," dodal. Ballmer v auguste oznámil, že do roka odíde zo svojej funkcie. Predpokladá sa, že funkciu opustí, akonáhle firma nájde vhodného nástupcu. Hlavnými kandidátmi sú podľa posledných špekulácií generálny riaditeľ automobilky Ford Motor Alan Mulally a bývalý šéf výrobcu mobilných telefónov Nokia Stephen Elop. Microsoft sa tento mesiac dohodol na prevzatí Nokie za 5,44 miliardy eur.

Microsoft je najväčším výrobcom softvéru na svete a jeho operačný systém Windows stále využíva väčšina osobných počítačov. V poslednej dobe ale firma zaostáva za konkurentmi ako sú Apple alebo Google, ktorí ju predstihli v orientácii na stále populárnejšie tablety a chytré telefóny.

Aj takto vedel Steve Ballmer pred niekoľkými rokmi zaujať:

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu