Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Čo spôsobuje alkohol našej pleti: Mesiac abstinencie dokáže zázraky!

Laura teraz vyzerá oveľa zdravšie Zobraziť galériu (2)
Laura teraz vyzerá oveľa zdravšie (Zdroj: scotimage.com)

LONDÝN - Nejedna žena si robí starosti s tým, že keď si dá pár pohárov vína, odrazí sa to na jej postave. Ale mnohé pritom zabúdajú na to, čo to robí s ich pleťou. Zaujímavý experiment nedávno dokázal, že abstinencia dokáže hotové zázraky a človeka omladí o niekoľko rokov.

Stojí za ním britský denník Daily Mail, ktorý na ňom spolupracoval so štyridsaťročnou dvojnásobnou matkou z mesta Falkirk. Laura Hogarthová zvykla za týždeň vypiť množstvo alkoholu, ktoré bolo adekvátne piatim veľkým pohárom vína. To je len o niečo málo viac než je odporúčané množstvo. Na mesiac si preto dala pauzu, aby zistila, ako to na ňu vplýva. A výsledok bol ohromujúci.

Na začiatku experimentu vyzerala Laurina pleť veľmi nezdravo. Čelo a nos sa leskli a na lícach zas mala suché škvrny. Až vlastná fotografia Škótke nastavila kruté zrkadlo pravdy o tom, čo s ňou robí pravidelné pitie alkoholu.

Každým dňom však nastávala malá zmena k lepšiemu. Po druhom týždni bola jasne badateľná. Hogarthovej tvár sa už nielenže tak nečervenala, ale navyše v nej aj schudla, pretože už neprijímala toľko kalórií. No a na konci bolo jasné, že experiment dopadol nad očakávania účastníčky. Vďaka mesačnej abstinencii žena pôsobí omnoho sviežejšie a mladšie. Žilky z okolia nosa takmer úplne zmizli a pleť sa prestala toľko lesknúť.

Čo spôsobuje alkohol našej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: scotimage.com)

"Cítim sa teraz oveľa lepšie. Mám viac energie a už ma ani tak často nebolí hlava. Odkedy nepijem, nemala som ani jeden opar, hoci predtým sa mi vytváral každý týždeň," povedala Laura.

Jej slová potvrdzuje aj profesor dermatológie Nick Lowe. "Požívanie alkoholu spôsobuje v našom tele viacero zmien a žiadna z nich nie je dobrá. Jednou z nich je chemická reakcia, v dôsledku ktorej sa periférne cievy zväčšujú a rozširujú," vysvetlil.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu