Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Dámy, neodličujete sa pred spaním? Takto katastrofálne môžete dopadnúť!

Annina pleť za mesiac zostarla o 10 rokov Zobraziť galériu (3)
Annina pleť za mesiac zostarla o 10 rokov (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Väčšina žien to dôverne pozná. Príde domov neskoro v noci, alebo je jednoducho tak unavená, že na odmaľovanie nemá ani len pomyslenie. To má však priam katastrofálny dopad na pokožku. Experiment dokázal, že v dôsledku tejto pohodlnosti vyzerajú ženy niekedy až o desať rokov staršie.

Ženy, ruku na srdce, koľkokrát sa vám už stalo, že ste padli do perín s mejkapom na tvári? Či už preto, že vás premohol spánok pri televízori, alebo ste sa vrátili nadránom zo zábavy. Možno si to neuvedomujete, ale svoju pleť tak vystavujete nenávratnému poškodeniu. Líčidlá ju totiž počas spánku vysušujú a maskara na mihalniciach zas spôsobuje, že viac vypadávajú.

Poukázať na hrozivý efekt lenivosti v tejto oblasti sa rozhodla redaktorka britského Daily Mailu. Mesiac chodila spávať neodlíčená a keď sa potom odfotila, bola zhrozená sama zo seba.

Dámy, neodličujete sa pred
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Annina tvár bola už po niekoľkých dňoch oveľa suchšia, rozšírili sa jej póry a vytvorili sa na nej žilky. Zlepené mihalnice sa stali každodennou súčasťou a štyridsaťročná žena môže byť rada, že jej vôbec nejaké ostali.

Po skončení experimentu zašla novinárka k dermatologičke. Tá jej oznámila správu, ktorá ju vôbec nepotešila. Jej vrásky sa prehĺbili a pleť bola tak vysušená, že stratila takmer všetku svoju pružnosť. Okrem toho mala celú tvár posiatu červenými fľakmi.

Dámy, neodličujete sa pred
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Dámy, hádam sú pre vás tieto fotografie dostačujúcim dôkazom toho, že odličovať pred spaním sa naozaj oplatí. V opačnom prípade môžete ľahko dopadnúť ako Anna, ktorá už určite ľutuje, že sa na takýto pokus vôbec dala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu