Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Záhada najfascinujúcejšieho FOTO z 11. septembra: Kto je muž, ktorý skočil z Dvojičiek?!

(Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Od jedného z najstrašnejších teroristických útokov v histórii ubehlo predvčerom už 12 rokov, ale doteraz sa nikomu nepodarilo rozlúštiť záhadu fotografie, na ktorej istý muž v zúfalstve skáče z horiacej budovy Svetového obchodného centra. Ľudí fascinuje najmä spôsob, akým sa rozhodol ukončiť svoj život. Ide o jeden z najkontroverznejších záberov, ktorého zverejnenie v prvých dňoch po tragédii znepokojilo spoločnosť a dodnes má veľkú emocionálnu silu.

V dôsledku teroristického útoku prišlo o život takmer 3000 ľudí, z toho 200 sa rozhodlo vyskočiť z budov Dvojičiek, keď zistili, že už nemajú inú možnosť. Zábery z drámy obleteli celý svet, ale ako čas ubiehal, do popredia sa dostávala najmä snímka fotografa Richarda Drewa z agentúry AP.

Záber bol urobený o 09:41:15 miestneho času a zobrazuje muža padajúceho zo severnej veže Svetového obchodného centra. Pokusy o jeho identifikáciu sa ukázali ako neúspešné, hoci reportér z Toronto Globe and Mail Peter Cheney si myslel, že už túto záhadu rozlúštil.

Podľa neho išlo o latino muža s briadkou, oblečeného v čiernych nohaviciach a bielej tunike, aké nosia zamestnanci reštaurácie. Je teda možné, že pracoval vo Windows on the World, ktorá sídlila na vrchole severnej veže a prišla o 79 svojich ľudí. Ďalšou z možností bolo, že pracoval v cateringovej spoločnosti Forte Food, ktorá prišla o 21 svojich zamestnancov, predovšetkým Indov, Arabov a Latinoameričanov.

Záhada najfascinujúcejšieho FOTO z
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: SITA)

Najčastejšie sa však začalo objavovať meno Norberto Hernandez, ktorý pracoval vo Windows ako cukrár a keď Cheney ukázal obrázok jeho bratovi Tinovi a sestre Milagros, obaja ho identifikovali. Jeho najstaršia dcéra však všetko poprela, čo rozdelilo Hernandezovu rodinu.

Jeden z dôkazov, ktorý mohol byť kľúčom k zisteniu jeho totožnosti, je oranžové tielko, ktoré má pod bielou tunikou. Hernandezova manželka Eulogia si je však istá, že jej muž na sebe nič také nemal. Každé ráno mu totiž pripravovala veci na oblečenie práve ona.

Oranžové tielko zaviedlo reportéra k ďalšej obeti, ktorou bol Jonathan Briley a tiež pracoval v reštaurácii Windows. Išlo o černocha s bledšou pleťou, ktorý nosil koziu briadku a krátke vlasy. Jeho spolupracovníci veria, že práve on je tajomným samovrahom. S istotou to však nevedeli potvrdiť ani jeho sestra a brat. Informoval portál news.com.au.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu