Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Exorcista zomrel pri vyháňaní duchov: Zadusil sa v hrobe!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: amur.net)

COLOMBO - Rituál, ktorý mal vyhnať duchov z údajne strašidelného domu na okraji srílanského hlavného mesta, pripravil o život miestneho exorcistu. Informovala o tom dnes agentúra AFP s odvolaním sa na políciu.

Maxi Castro (32), ktorého povolali obyvatelia domu, aby ich zbavil zlých duchov, najprv obetoval mačku, a potom sa nechal pochovať do plytkého hrobu. Z neho ho mali prizerajúci sa vytiahnuť vo chvíli, keď im dá znamenie špičkou meča, ktorý si so sebou vzal pod zem.

Keď sa ani po troch hodinách meč z hliny nevynoril, rozhodli sa ľudia exorcistu vykopať, ale už nejavil známky vedomia. V nemocnici lekári stanovili jeho smrť.

"Videl som ho podobné rituály vykonávať v chráme pred šiestimi mesiacmi a pozval som ho, aby zbavil démonov môj dom," povedal miestnej rozhlasovej stanici učiteľ Vasantha Bandara. "Povedal mi, že ma sprevádza smola, pretože mi niekto v dome roztrúsil popol z nebožtíka, ale že týmto rituálom zlých duchov zaženie."

Zhruba 70 percent obyvateľov Srí Lanky sú budhisti. Mnoho miestnych obyvateľov ale verí aj na čiernu mágiu, čarodejníctvo a exorcizmus, a veľkú váhu prikladá tiež astrológii. Astrológovia rozhodujú aj o významných štátnych udalostiach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu