Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Z nacistického supermana troska: Hitler si zvyšoval potenciu býčími žľazami!

Adolf Hitler
Adolf Hitler (Zdroj: SITA)

LONDÝN - V zúfalej túžbe dokázať svojim nasledovníkom, že je stelesnením mužnosti, Adolf Hitler denne užíval kokteil osemdesiatich rôznych liekov. Vyplýva to zo záznamov jeho osobného lekára Theodora Morella, ktoré boli objavené len nedávno. Mnohí psychiatri a historici sa domnievajú, že práve to urobilo z niekdajšieho egomaniaka sadistického masového vraha.

Na základe nájdených listov natočila televízia National Geographic dokument, ktorý tvrdí, že z Hitlera sa postupom času stala totálna troska závislá na množstve drog. Tie začal brať preto, aby nemeckému ľudu dokázal, že je nacistický superman, ktorý má nadľudské schopnosti. Pravdou však je, že vodca Tretej ríše skončil ako maniodepresívny hypochonder so zdeformovanými genitáliami, ktorý trpel bipolárnou poruchou osobnosti.

V Morellových listoch sa okrem iného píše, že diktátor bral každý deň na žalúdočné kŕče morfium a kokaín zas na prečistenie dutín a upokojenie hrdla. Kvapky obohatené o kokaín si dokonca kvapkal aj do očí. Neskôr experimentoval s látkami, ktoré nikdy neboli určené na konzumáciu človekom. Fetoval olej na čistenie zbraní, proti nadmernej plynatosti užíval tabletky vyrobené z jedu na potkany a na zvýšenie potencie zas extrakt z býčích žliaz. Hitler sa podľa svojho osobného lekára strašne bál rakoviny a panický strach mal dokonca aj z obyčajného prechladnutia.

"Viacerí americkí vyšetrovatelia si v tom čase mysleli, že Morell bol dvojitý agent, ktorý chcel z Hitlera takýmto spôsobom urobiť nemohúcu trosku neschopnú vyhrať a dosiahnuť, čo chcela," vysvetlil profesor psychiatrie Nassir Ghaemi.

Popierači holokaustu tvrdia, že práve drogová závislosť zatemnila Hitlerovi rozum a oslabila jeho úsudok. Historik Hans-Joachim Neumann to ale rázne odmieta. "Len 48 hodín pred smrťou spísal Hitler svoju poslednú vôľu. Viac pri zmysloch v tej chvíli hádam ani nemohol byť. Židia neboli vyhladzovaní preto, že Hitler bol chorý, ale preto, lebo ho nasledovala väčšina Nemcov. Hitler vždy vedel, čo robí," povedal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu