Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Prekliate osudom? Bábätko sa vraj spontánne zapálilo už štvrtýkrát!

Rahul zostáva v nemocnici, kým sa jeho stav nezlepší Zobraziť galériu (2)
Rahul zostáva v nemocnici, kým sa jeho stav nezlepší (Zdroj: Daily Mail)

CHENNAI - Iba trojmesačný indický chlapček Rahul sa ocitol v starostlivosti lekárov s ťažkými popáleninami po tom, čo sa údajne samovznietil. Matka tvrdí, že za jeho krátky život sa mu to stalo už po štvrtýkrát.

Rahula prijali na jednotku intenzívnej starostlivosti pred dvomi týždňami a lekári v nemocnici uviedli, že trpí spontánnym ľudským samovznietením, ku ktorému prišlo už štvrtý raz bez toho, aby existoval nejaký externý zdroj.

Podľa zdravotníkov môže Rahul vzplanúť v dôsledku vylučovania plynov cez kožu, čo viedlo k tomu, že utrpel popáleniny na hrudi a hlave. Vedúci detského oddelenia v nemocnici R. Narayana Babu sa vyjadril, že jeho stav je stabilizovaný. V závislosti na vývoji situácie by ho mohli prepustiť do dvoch týždňov.

Rahul s lekárkou a matkou.
Zobraziť galériu (2)
Rahul s lekárkou a matkou.  (Zdroj: Daily Mail)

Rahulova rodina, ktorá pochádza z Villupuramu pri meste Chennai, uviedla, že prvý raz sa mu to prihodilo, keď mal iba 9 dní. "Ľudia si mysleli, že som ho úmyselne zapálila," povedala jeho matka Rajeswari pre IBN Live. Komunita ich kvôli tomu vylúčila zo svojho spoločenstva a Rahulov otec tvrdí, že v dôsledku synovho ochorenia prišli o všetko.

"Dieťa musí byť starostlivo sledované. Musíme zistiť, či je ochorenie genetické," povedal profesor R. Jayachandran z oddelenia pediatrie v nemocnici Kilpauk Medical College Hospital. "Budeme vykonávať testy, aby sme zistili, aké plyny sa u dieťaťa genenerujú."

Nie všetci však matkinmu príbehu o samovznietení veria. "Syndróm spontánneho ľudského vzplanutia je hoax," prezradil špecialista J. Jagan Mohan pre The Times of India a dodal, že je to nemožné. "Alkoholikom sa zvyčajne do potu vylučuje malé množstvo alkoholu, ale ani to nedokáže vyvolať oheň."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu