Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bradovi Pittovi v novom filme sekunduje slovenský kaskadér!

Ľuboš Mišák (vpravo) s hercom Johnom Malkovichom. Zobraziť galériu (4)
Ľuboš Mišák (vpravo) s hercom Johnom Malkovichom. (Zdroj: archív)

BRATISLAVA - Slovenská kinematografia sa môže pochváliť všeliakými klenotmi, ale zombícke filmy u nás príliš nenájdete. Napriek tomu máme expertov, ktorí sa v tomto žánri angažujú. Ako napríklad kaskadéra Ľuboša Mišáka, ktorého uvidíme aj v aktuálnej zombíckej novinke Svetová vojna Z, kde si hlavnú rolu zahral hollywoodsky fešák Brad Pitt.

Zombíci a Brad Pitt, čo z tejto kombinácie môže byť? Najlepšie asi bude ak pôjdete na Svetovú vojnú Z do kina a zistíte sami. Uvidíte Brada Pitta ako sa snaží rozlúsknuť záhadný jav - globálnu epidémiu zombíkov, ktorá ohrozuje celú planétu. Vo filme sa blysol aj slovenský kaskadér Ľuboš Mišák, s ktorým sme sa krátko porozprávali:


-  Ako ste sa k práci na filme WWZ dostali, koľko dní ste nakrúcali a aké scény?

        Jedna z mnohých lokácii , kde sa film natáčal , bola Malta a natáčalo sa tam mesiac. Na ten mesiac sa z Malty stal Izrael. Keďže sme tam mali kaskadérov z Anglicka, Južnej Afriky, Ameriky, Čiech, Bulharska,  Švédska a Malty , ja som sa tam dostal, ako leader  Maltského tímu. Na Malte som bol ženatý , čiže som tam nejaky čas pôsobil a mám tam celkom dobré filmové zázemie. A potom za čas čo sa motám okolo filmu , ma už pozná dosť ľudí - producentov , aj kaskadérov.

- Bolo toto nakrúcanie v niečom špecifické oproti iným filmom, v ktorých robíte kaskadéra?

        Špecifické ani nie, pretože produkcie tejto veľkosti  uľahčujú život kaskaderom používaním počítačovej grafiky. Takže kladieme väčší dôraz na bezpečnosť.  Nemusíme sa starať o skrývanie žineniek, katapultov a rôznych laniek , pretože ich jednoducho vymažú z filmu.  Aj rozne veľké pády, ktore uvidíte vo filme, boli prevažne digitálne vytvorené postavy.

Brad Pitt vo filme WWZ
Zobraziť galériu (4)
Brad Pitt vo filme WWZ  (Zdroj: archív)


-  Ktorá scéna bola najnáročnejsia a v čom?

        Myslím, že najnáročnejšia scéna bola Izrael, keď Gerry (Brad Pitt) príde do Izraelu. Tam bolo najviac kaskadérskych akcii, ktoré bolo treba zosúladiť s komparzom, aby nikto nebol ani v najmenšom ohrozený.  Komparzistov  sme mali okolo 3000 a kaskadérov bolo v Izraeli 46. Čiže sme sa museli aj 3-4 krat za deň prezliekať do iných kostýmov, aby si divak myslel , že sú to stále iní ľudia,  ktorí boli zabití, alebo inak zneškodnení zombíkmi.  Na túto scénu priniesli aj tanečnú skupinu (asi 50 ľudí ) z Anglicka, ktorí 3 mesiace nacvičovali pohyby a chôdzu zombíkov, aby potom vyzerali vieryhodne. Niektorí až tak, že vzbudzovali strach už na pľaci pri natáčaní :)

Takto sa Ľuboš zoznámil s Georgeom Clooneym pri nakrúcaní filmu Peacemaker.

Film Svetová Vojna Z,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: archív)


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu