Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vražedná infekcia: Ženu požierala zaživa smrtiaca baktéria!

Katie takmer zomrela Zobraziť galériu (2)
Katie takmer zomrela (Zdroj: Caters)

BIRMINGHAM - Britka Kate Whiteová (32) si pri pohľade na hnisavú hrčku na ľavej ruke pomyslela, že má iba reakciu na bodnutie hmyzom. Po návšteve lekára dostala lieky a ruku jej uviazali do šatky, pretože mali podozrenie na tenisový lakeť. O pár dní neskôr však už trpela takými bolesťami, že začala mať halucinácie a skončila v nemocnici. Na prah smrti ju priviedla mäsožravá baktéria.

Záchranári, ktorých stihla Kate zalarmovať, uviedli, že jej hrozila zástava srdca. Kým ju dostali do nemocnice, bola od hlavy po päty napichaná hadičkami, cez ktoré do nej prúdili lieky.

Po umiestnení na jednotke intenzívnej starostlivosti začali lekári pátrať po príčine ochorenia. Keďže Kate sa nedávno vrátila z dovolenky v Tobagu, zamerali sa na maláriu, ale symptómy nesedeli. Nakoniec objavili bakteriálnu infekciu, ktorá ničí kožu a mäkké tkanivá pod ňou, vrátane tuku či svalov. V tom čase však už žena ležala v kóme a žila iba s pomocou prístrojov.

V snahe zastaviť šírenie nákazy chirurgovia štyri dni strávili odrezávaním infikovaného mäsa z ruky. Katina rodina musela podpísať prehlásenie, že pre záchranu jej života súhlasia aj s možnosťou amputácie.

O týždeň neskôr sa Kate našťastie z kómy prebrala a jej stav sa začal zlepšovať. Pri prevoze do inej nemocnice však bola taká slabá, že nevládala ani chodiť. Tam podstúpila zákrok na vloženie kožných štepov. Na vyplnenie "vyhryzeného" miesta lekári použili tkanivo z jej nohy.

Kate musí chodiť na rehabilitácie, aby získala pohyb v paži a stále trpí rozpakmi pri pohľade na svoje jazvy. Nenosí krátke sukne a ruku si zakrýva košeľami s dlhými rukávmi. Najdôležitejšie však pre ňu je, že zostala nažive.

Vražedná infekcia: Ženu požierala
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Caters)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu