Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Sexizmus šokoval Európu: V TV šou muži hodnotia nahé ženy, akoby boli tovar!

Blachman s hosťom hodnotí ženy Zobraziť galériu (4)
Blachman s hosťom hodnotí ženy (Zdroj: thomas blachman)

KODAŇ - V Dánsku, ale i v celej Európe, sa v týchto dňoch stala horúcou témou televízna šou, v ktorej dvaja muži hodnotia jednu ženu. Najviac zarážajúce na tom je, že je nahá. Dáni tento kontroverzný program označili za sexistický a ponižujúci a volajú po jeho zrušení.

Televízna stanica DR2, ktorá ho vysiela, si ním, súdiac podľa reakcií divákov, veľa fanúšikov nezískala. Nečudo, jej pointa spočíva v tom, že dvojica mužov sediacich na pohovke komentuje výzor ženy, ktorá stojí pred nimi. Tá síce príde oblečená v župane, no po krátkej chvíli ho zo seba zhodí a ukáže sa im v Evinom rúchu. Celý čas pritom neprehovorí ani slovo.

Sexizmus šokoval Európu: V
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thomas blachman)

Autor hlavnej myšlienky, džezový hudobník Thomas Blachman, na program nedá dopustiť. "Mojím cieľom bolo vyvolať diskusiu o estetike ženského tela bez toho, aby sa debata stala pornografickou či politicky korektnou. Pravdou je, že ženské telo prahne po slovách. Po mužských slovách," šokuje.

Sexizmus šokoval Európu: V
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thomas blachman)

Verejnosť však očividne zdieľa opačný názor. Krátko po odvysielaní pilotnej časti sa strhla vlna kritiky, ktorá reláciu označuje za najsexuálnejšiu a najponižujúcejšiu v televíznej histórii, uviedol denník The Sun.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu