Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zázrak: David sa po 70 minútach vrátil z druhého sveta!

David Banks so svojou partnerkou a dcérkou
David Banks so svojou partnerkou a dcérkou (Zdroj: chronicle.co.uk)

LONDÝN - Otec dvoch detí z anglického Houghton-le-Spring sa vrátil späť medzi živých po neuveriteľných 70 minútach od zastavenia srdca. Podľa zdravotníkov je zázrak, že David Banks (28) neutrpel žiadne poškodenie mozgu a po úspešnej rekonvalescencii je z neho opäť aktívny rodič.

"David spal vedľa mňa, ale keď som sa prebudila, počula som, ako lapá po dychu a nereaguje. Začala som ním triasť. Vedela som, že prestal dýchať a jeho srdce nebije, a tak som zavolala sanitku a začala robiť masáž srdca. Trvalo to asi len tri minúty, kým prišli záchranári, ale zdalo sa mi to ako celý život," hovorí o osudnom zážitku z 10. marca jeho priateľka Lynette Crozierová (22).

Zdravotníci a nemocničný personál, ktorí pokračovali v resuscitácii, mu museli dať 16 šokov, než mu obnovili tlkot srdca, čo trvalo neuveriteľných 70 minút. Päť dní strávil napojený na ventilátore na jednotke intenzívnej starostlivosti v Sunderland Royal Hospital, ďalších 11 dní na oddelení a dva dni v inej nemocnici. Jeho rodine, vrátane jeho dcérok Georgie (7) a Elle (1), bolo povedané, aby sa pripravili na najhoršie, pretože David bude mať pravdepodobne poškodený mozog. Na prekvapenie všetkých lekárov sa však uzdravil bez následkov.

Napriek tomu, že podstúpil sériu testov, odborníci nezistili, čo zastavenie srdca spôsobilo. "V sobotu večer som šiel jednoducho spať a nič si nepamätám, až to, ako som sa prebudil v nemocnici. Neveril som, keď mi povedali, že som mal infarkt. Nemohol som tomu uveriť. Bol som tak šťastný," hovorí znovuzrodený Angličan, ktorý za svoj život vďačí záchranárom a svojej promptnej priateľke. Informoval portál chronicle.co.uk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu