Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Facebook začal revolúciu: Za toto sa bude platiť aj u nás!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: internet)

BRATISLAVA - Sociálna sieť Facebook chystá zavedenie poplatkov za odosielanie správy a veru nepôjde o symbolickú sumu. Mnohí odborníci tvrdili, že k niečomu podobnému dôjde a nemýlili sa.

Užívatelia Facebooku budú podľa najnovších informácií platiť za odosielanie správ ľuďom, ktorých nemajú pridaných medzi priateľmi. Poplatok by sa mal pohybovať v prepočte medzi jedným a 15 eurami. Sociálna sieť chce týmito opatreniami údajne zabrániť šíreniu spamu, informuje portál tn.cz s odvolaním sa na Sky News.

Mnohí sa ale domnievajú, že je to len začiatok a Facebook časom spoplatní aj ďalšie služby. V súčasnosti môžu užívatelia písať komukoľvek zadarmo. Chystané zmeny umožnia napríklad kontaktovať obľúbenú celebritu s tým, že jej správa príde do hlavnej schránky a nie ako spam. Za to si ale dotyčný odosielateľ aj patrične zaplatí. Cena sa bude odvodzovať od toho, ako veľmi je osoba slávna.

Portál digitalspy.co.uk uvádza, že vo Veľkej Británii sa testovanie takéhoto spoplatňovania začalo už koncom marca. Ak tamojší užívatelia chcú napísať ne-priateľovi, zaplatia 71 pencí (0,8 eur). V prípade, že pôjde o známu osobnosť, budú musieť siahnuť hlbšie do vrecka. Tak napríklad správa raperovi Snoop Doggovi, ktorý si teraz hovorí Snoop Lion, by ich stála 10,08 libier (11,8 eur).

"Testujeme cenové hladiny v USA, Británii a ďalších krajinách, aby sme zistili, aký vysoký poplatok bude optimálny. Plánujeme vyššie spoplatnenie pre profily známych osobností," potvrdil hovorca Facebooku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu