Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Zapaľovače už nemá kam odkladať

Zberateľ z Gočova Ondrej Greško (49) je pyšný na svoju zbierku. Na štyroch policiach má už takmer 4 000 zapaľovačov. Zobraziť galériu (3)
Zberateľ z Gočova Ondrej Greško (49) je pyšný na svoju zbierku. Na štyroch policiach má už takmer 4 000 zapaľovačov.

GOČOVO - Hoci nefajčí, zapaľovačov má neúrekom - vyše 3 600! A zbierka banského úpravára Ondreja Greška (49) z Gočova pri Rožňave sa ďalej závratným tempom rozširuje. Už ich nemá ani kam ukladať, štyri police dávno nestačia...

Zapaľovačom som verný už 17 rokov. Najprv som ich kamarátom len opravoval a plnil. Teraz ich už dostávam po kusoch i v celých sériách aj balíkoch. Od známych i neznámych...“ smeje sa zberateľ, ktorému nie je problém urobiť radosť pod stromček. Väčšina jeho zapaľovačov aj funguje. A ktoré si naj viac považuje? „Raritných je mnoho. Od rôznych tvarov - napríklad noža, pištolí, zdviháka na auto až po dva kusy mužského a ženského pohlavia,“ povedal Gočovčan, ktorého vášeň toleruje aj jeho manželka. Tento koníček však ide aj do peňazí. Greško si ich totiž aj sám kupuje a jeden v priemere stojí vyše stovky. No už teraz sa nevie dočkať, kedy bude mať v zbierke štvortisíci kus!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu