Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Spevákovi sa zavŕtal do mozgu parazit a takmer ho zabil!

Jay Whalley Zobraziť galériu (2)
Jay Whalley (Zdroj: Facebook)

SYDNEY - Spevák austrálskej punk-rockovej skupiny Frenzal Rhomb bol nútený nedávno prerušiť turné po tom, čo mal záchvaty a skončil v nemocnici. Na prekvapenie lekárov však nebol príčinou žiadny nádor, ale vajíčka pásomnice, ktoré sa mu usadili v mozgu.

Jay Whalley dostal dva záchvaty po koncerte 25. januára a následne ho previezli do nemocnice v Sydney, kde vyšetrenie ukázalo, že má v hlave asi centimetrový nádor. V deň svätého Valentína, 14. februára, podstúpil trojhodinovú operáciu a namiesto toho, aby mu z mozgu vybrali tumor, našli v ňom záhadnú cystu vytvorenú parazitárnou infekciou.

Ďalšie testy odhalili, že ide o vajíčka pásomnice, ktoré sa väčšinou do tela človeka dostávajú zo zle tepelne upraveného bravčového mäsa. Keďže rocker je vegetarián, predpokladá sa, že bol infikovaný pri náhodnom kontakte s nakazenou osobou počas jeho cesty do Strednej Ameriky pred štyrmi rokmi.

''Zárodky pásomnice sa sťahujú do svalu a väčšinu času nespôsobujú žiadne problémy a nikdy nespoznáte, že tam sú. Jedine ak sa dostanú do vášho mozgu alebo očí,'' vysvetlil Whalley svojim fanúšikom na Facebooku. "Telo reagovalo tak, že ich uzavrelo do akejsi kukly alebo cysty, kde si celkom šťastne žili štyri sku**vené roky!"

Našťastie Whalley sa z operácie pomaly zotavuje a už si robí aj plány do budúcnosti. Chce pokračovať na dokončení albumu č. 9 a čoskoro sa chystá stretnúť s fanúšikmi na nejakej ďalšej šou. Informoval portál news.co.au.

Spevákovi sa zavŕtal do
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu