Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Angličanka prežila peklo: Do mozgu sa jej zavŕtali larvy!

(Zdroj: Daily Mail)

ESSEX - Dobrovoľníčka pracujúca na sanitárnom projekte charitatívnej organizácie na Madagaskare takmer zomrela po tom, čo sa jej do mozgu zavŕtali pásomnice. Dva roky jej trvalo, kým sa vysporiadala s následkami liečby.

Sherry Fullerová (40) sa pravdepodobne červami nakazila z kontaminovaných potravín alebo vody. Keď sa vrátila do Anglicka, začala trpieť intenzívnymi bolesťami hlavy, ktoré sprevádzali časté záchvaty, ale lekári si s jej zdravotným stavom spočiatku nevedeli dať rady.

"Mala som štyri alebo päť záchvatov denne. Išla som k lekárovi, ktorý mi pozrel do pravého oka. Časť z neho som mala čiernu kvôli opuchu. Poslali ma na sken, kde si mysleli, že mám nádory," uviedla Angličanka, ktorej správnu diagnózu nakoniec stanovili až po troch týždňoch odborníci na tropickú medicínu.

Neurocysticerkóza je ochorenie spôsobené zamorením tela človeka pásomnicou, ktorá sa dostane do čriev, migruje do svalov a mozgu, kde vytvorí cysty. V prípade Sherry Fullerovej mali veľkosť približne 2,5 cm.

"Môj mozog nefungoval a ja som mala traumu z celého toho utrpenia. Nemohla som spať, pretože som sa bála, že sa už nezobudím," povedala pre britský denník Daily Mail žena, ktorej dali lekári tabletku na odčervenie, ktorá zabíja larvy. Tým sa však jej desivý príbeh neskončil.

Jej telo reagovalo na liečbu veľmi zle a opuchli jej ruky, nohy aj chrbát. Na zmiernenie vedľajších účinkov dostala steroidy a antiepileptické lieky. Kým sa úplne uzdravila prešli dva dlhé roky.

"Prežila som veľa úzkosti. Neviem, či to bolo poškodením mozgu alebo traumou z tejto skúsenosti, ale bola som veľmi citlivá na hluk. V práci som počula všetky hlasy, kopírku, všetko. Sedela som pri svojom stole a plakala. Nedokázala som sa vôbec rozhodovať. Aj najmenšia vec vo mne dokázala vyvolať paniku," prezradila na záver o svojom hrozivom zážitku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu