Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Na slovenskú policajnú uniformu by ste dlho šetrili: Jej hodnota vám vyrazí dych!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Služobná rovnošata policajta sa skladá z 31 výstrojových súčastí. Najdrahšia je bunda, ktorej hodnota je 133 eur. Naopak, najlacnejšia je hodnostná hviezda, ktorej hodnotu stanovili na 30 centov.

Hodnota služobnej policajnej rovnošaty so všetkými súčasťami je 875, 86 eura. Uvádza sa to v návrhu výnosu ministerstva vnútra, ktorý ustanovuje hodnoty služobnej rovnošaty a jej súčastí pre policajtov v roku 2013.

"Podľa zákona je ministerstvo vnútra splnomocnené všeobecne záväzným právnym predpisom ustanoviť hodnotu služobnej rovnošaty a jej súčastí podľa reálnych nákupných cien, a to každý rok," uviedla Michaela Paulenová z Komunikačného odboru Kancelárie ministra vnútra. "Hodnota služobnej rovnošaty v tomto prípade vychádza z reálnych nákupných cien roku 2012," dodala.

Minulý rok nakúpil rezort vnútra 12 druhov rovnošatových súčiastok za 950-tisíc eur. Išlo napríklad o pánske letné aj zimné nohavice, rovnošatové sukne či saká so striebornými a zlatými gombíkmi. "Objednaný tovar je v skladoch," ozrejmila Paulenová. Tento rok sa bude podľa jej slov nakupovať priebežne podľa reálnych potrieb. Nakupovať sa bude podľa výsledných cien z procesov verejného obstarávania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu