Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Toto radšej neskúšajte: Mladík (29) sa na vodičák nakreslil!

Švédovi nemožno uprieť vynaliezavosť Zobraziť galériu (2)
Švédovi nemožno uprieť vynaliezavosť (Zdroj: eluniversal.com.co)

ŠTOKHOLM - Načo chodiť k fotografovi, keď si môžem nakresliť vlastný autoportrét. Istý Švéd sa síce týmto bravúrnym spôsobom zbavil potreby ísť na políciu, nakoniec sa na jeho malý podvod ale aj tak prišlo. Keďže tým však podľa dopravnej inšpekcie neporušil žiadny zákon, môže doklad používať.

Fantázii sa medze nekladú. Dvadsaťdeväťročný Fredrik Saker, ktorý sa živí ako umelec, je toho živým príkladom. Keď mu nedávno skončila platnosť vodičského preukazu, rozhodol sa, že fotku na ten nový si jednoducho nakreslí.

"Vždy som bol fanúšikom fotorealistického maľovania.  A táto príležitosť sa javila ako ideálna na to, aby som otestoval svoje kresličské schopnosti," povedal.

Toto radšej neskúšajte: Mladík
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: eluniversal.com.co)

Fredrikovi trvalo sto hodín, kým svoj portrét nakreslil. Potom ho odfotil a snímku poslal na overenie úradom, ktoré ju na jeho veľké prekvapenie schválili. O pár týždňov neskôr už v ruke držal nový vodičák.

Toto radšej neskúšajte: Mladík
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: eluniversal.com.co)

"Aktuálnu fotografiu sme porovnali s tou predošlou a nie je medzi nimi veľký rozdiel. Takže v tom nevidím problém," uviedol hovorca Švédskeho dopravného úradu Peter Ranki. Zároveň podotkol, že hoci sa Saker ničím oficiálne neprevinil, ostatným vodičom neodporúča, aby sa ním inšpirovali.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu