Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

TOP Päť najstresujúcejších povolaní: Patrí sem aj to vaše?

Najstresujúcejšie povolania Zobraziť galériu (6)
Najstresujúcejšie povolania (Zdroj: internet)

BRATISLAVA - Mnohí z nás zažívame stres v práci každý boží deň. S chvíľami, kedy nevieme, čo urobiť skôr, sa potýkame častejšie, ako by im bolo milé. Americký portál CarreerCast, ktorý sprostredkúva prácu, zverejnil rebríček piatich najstresujúcejších zamestnaní. Patríte sem aj vy?

Experti z Everest College najnovšie zistili, že až tri štvrtiny všetkých ekonomicky činných ľudí zažíva v práci stres najmenej kvôli jednej veci. O najstresujúcejších pozíciach rozhodli na základe kritérií ako fyzické nebezpečenstvo, zodpovednosť za životy cudzích ľudí, práca na verejnosti či riziko straty práce v danom odbore.V mnohých prípadoch za odvedenú robotu dostávajú len zlomok toho, čo by si naozaj zaslúžili. Údaje o mzde platia pre USA. A tu už je spomínaný zoznam:

1.  Vojak - nie je žiadnym prekvapením, že toto povolanie sa ocitlo na vrchole rebríčka. Či už vojaci bojujú priamo vo vojne alebo pomáhajú s odstraňovaním škôd napríklad po prírodnej katastrofe, ich životy sú neustále v priamom ohrození. Navyše sú často preč od domova a pracujú dlhé hodiny. Priemerný ročný plat: 45 528 dolárov (35 020 eur).

TOP Päť najstresujúcejších povolaní:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: internet)

2. Vojenský generál - je zodpovedný za svojich vojakov, ktorých posiela do boja. Ak niektorý z nich neprežije, musí s tým žiť do konca života. Priemerný ročný plat: 196 300 dolárov (151 000 eur).

TOP Päť najstresujúcejších povolaní:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: armybase.us)

3. Hasič - o tom, že vrhanie sa do horiacej budovy s cieľom zachrániť životy je veľmi stresujúce, niet pochýb. Aj tak ale existujú muži a ženy, ktorí sú ochotní túto nebezpečnú prácu robiť. Priemerný ročný plat: 42 250 dolárov (32 500 eur).

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

4. Pilot - mnohí chlapci považujú povolanie pilota za "cool" a radi by sa ním stali, keď vyrastú. Treba si však uvedomiť, že okrem toho, že títo muži sa častokrát musia vysporiadať so zlým počasím či meškaniami, sú taktiež zodpovední za životy ľudí, ktorí sa práve nachádzajú na palube lietadla. Priemerný ročný plat: 92 060 dolárov (70 800 eur).

TOP Päť najstresujúcejších povolaní:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: internet)

5. Pracovník reklamnej agentúry - o tejto práci si možno len málokto myslí, že je stresujúca, opak je však pravdou. Neustále stretnutia s klientmi a snaha predať ich produkt dvíha hladinu stresu viac ako väčšina iných pozícií. Ak niečo nevyjde podľa predstáv, zamestnanec "reklamky", ktorý mal danú kampaň na starosti, je prvý, kto si zlízne kritiku. Priemerný ročný plat: 57 550 dolárov (44 270 eur).

TOP Päť najstresujúcejších povolaní:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: internet)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu