Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Dievčatko (1,5) vyzerá ako starena: Hyzdí ho prevísajúca koža

Yuxin má síce iba rok, ale vyzerá staršie ako jej mama Zobraziť galériu (2)
Yuxin má síce iba rok, ale vyzerá staršie ako jej mama (Zdroj: medicaldaily.com)

ZHENGZHOU - Jedenapolročné dievčatko z Číny trpí ojedinelým kožným ochorením, kvôli ktorému vyzerá ako starec. Akoby toho nebolo dosť, má problémy aj so srdcom, pľúcami a dýchacím ústrojenstvom.

Yuxin Xiaoli lekári diagnostikovali stav nazývaný cutis laxa, kedy sa kožné tkanivo stáva neelastickým a voľne prevísa v záhyboch. Tvár malého dievčatka je pokrytá vráskami, akokeby malo 80 rokov. Ešte horšie vyzerá jeho bruško.

Dievčatko (1,5) vyzerá ako
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: medicaldaily.com)

"Už pri narodení mala takú čudnú kožu, ale mysleli sme si, že je to tak u všetkých bábätiek. Navyše, ani tehotenské vyšetrenia neodhalili nič podozrivé," povedala dvadsaťtriročná matka Yang."Vyzerá ako starena. Minule, keď som s ňou išla po ulici, jedno dieťa sa pri pohľade na ňu od strachu rozplakalo," dodáva stará mama Cao.

Zdravotný stav Yuxin sa neustále zhoršuje. Trpí taktiež vrodenou srdcovou vadou, zápalom pľúc a astmou. V poslednom čase preto trávi viac času v nemocnici ako doma. Jej rodina sa ale snaží zostať optimistická a verí, že sa čoskoro objaví nejaký liek, ktorý chorobný proces zvráti.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu