Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Medzinárodné Majstrovstvá Slovenska v Boogie-Woogie!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: charlie.sk)

BRATISLAVA - Pod záštitou starostu mestskej časti Petržalka Ing. Vladimíra Bajana organizuje tanečný klub Charlie Dance Studio (www.charlie.sk), člen Slovenského zväzu akrobatického rock’n‘rollu už túto sobotu 08.12.2012 prvé Medzinárodné Majstrovstvá Slovenska v Boogie-Woogie.

Tanec, ktorý sa v zahraničí teší veľkej obľube a popularite, sa už dlhé roky tancuje aj na Slovenksu. Tento rok sa po prvý-krát podarilo zorganizovať medzinárodné majstrovstvá Slovenska v tejto tanečnej disciplíne.

Účasť na podujatí potvrdilo viac ako tridsať špičkových tanečných párov z Česka, Rakúska, Poľska, Nemecka, Švajčiarska a samozrejme domácich tanečníkov. Medzi účastníkmi podujatia sú aj mediálne známe tváre zo svetového rebríčka ako napr. Miroslav Žatko a Veronika Žatková zo Slovenska, ktorí sú v súčasnosti svetovou jednotkou (1.) v kategórii seniorov. Účasť prisľúbili aj Markus Kakuska a Jessica Kaiser, majstri Rakúska a pár svetovej špičky v hlavnej tanečnej kategórii. Taktiež sa podujatia zúčastnia páry z varšavského klubu SwingStep.pl, semifinalisti poľskej obdoby súťaže Got to Dance a zároveň tanečné páry zo svetového rebríčka.

Vysokú odbornú kvalitu súťaže naznačuje aj medzinárodne obsadená porota, medzi inými Grzegorz Kowalczyk z Poľska, tréner svetovej dvojky, Radomír Fojtú jeden zo zakladateľov swingového hnutia v Čechách. Boogie Woogie je charakteristický swingovou popr. rock’n‘rollovou hudbou. Je to dynamický tanec plný dobrej nálady. Súťaž spočíva v interpretácii náhodnej skladby a hodnotí sa schopnosť tanečníkov improvizovať. Po hlavnej súťaži bude prebiehať aj tzv. Jack & Jill súťaž, kde sa tanečníci prihlásia jednotlivo a losovaním sú im pridelení taneční partneri. Tento druh súťaže je medzi Boogie tanečníkmi mimoriadne obľúbený, nakoľko zvýrazňuje tú pravú podstatu Boogie-Woogie a tou je radosť z tanca a schopnosť improvizácie s akýmkoľvek partnerom. Po vyhlásení výsledkov sa koná „boogie afterparty“. Naživo budú hrať The Cellmates, pričom všetci návštevníci podujatia sú na afterparty srdečne pozvaní.

Každý, kto miluje energický tanec, vynikajúce tanečno/ športové výkony a najmä výbornú zábavu, by si toto jedinečné podujatie nemal nechať újsť.

Miesto: Dom kultúry Zrkadlový háj,
Rovniankova 3, Bratislava - Petržalka

Dátum a čas:
08.12.2012, od 16:00 hod. predkolá,
od 18:00 hod. finálové kolá,
od 20:30 čafterpartyč / Jack ž Jill.

Vstupné: 5,- Eur
Bližšie informácie nájdete na webovej stránke:
http://www.charlie.sk/index.php/competition

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu