Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

VIDEO Haiťanka vážila 312 kíl a jej orgány boli plné tuku!

Dominique Lanoiseová Zobraziť galériu (2)
Dominique Lanoiseová (Zdroj: Discovery)

MIAMI - Haitská prisťahovalkyňa Dominique Lanoiseová (40), ktorá žila v Miami, vážila neuveriteľných 312 kíl a chcela podstúpiť život zachraňujúcu operáciu. Podľa jej chirurga to však bolo veľmi riskantné, pretože väčšina tuku nebola uložená ani tak v kožných záhyboch ako v jej vnútri. Žena nakoniec zomrela.

Lanoiseová podľa vlastných slov bývala chudá až do narodenia svojho prvého dieťaťa, keď mala šestnásť. Nakoniec mala až šesť potomkov, ktorí sa o ňu museli starať a preslávila sa hlavne v roku 2010, kedy bola nútená zostať po zemetrasení tri mesiace na Haiti, pretože bola príliš ťažká pre komerčné letecké spoločnosti.

Dôvod, prečo chcela ísť Lanoiseová pod nôž, bol najmä ten, že všetky pokusy donútiť sa k diéte zlyhali. Aj napriek tomu, že mala dodržiavať striktný stravovací režim, nedokázala sa ovládnuť a prejedala sa odušu.

Cieľom operácie malo byť zmenšenie jej žalúdka o 90 percent, ale chirurg Jorge Rabaza priznal, že existuje vysoké riziko krvných zrazenín. "Je vysoká miera úmrtnosti pri morbídne obéznych pacientoch, kedy sa im spravia krvné zrazeniny v nohách a môžu ísť až do pľúc," povedal. "Veľká krvná zrazenina zabije pacienta okamžite."

Lanoiseovej dcéry mali z plánovaného zákroku zmiešané pocity. Jeanne sa obávala rizika, ale poukazovala na to, že jej mama nemohla vôbec chodiť. Fabienne nechcela, aby jej matka išla pod nôž, pretože úspech nebol zaručený. Haiťanke sa však už chirurgickej pomoci nedostalo, prejedla sa na smrť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu