Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Aundrea (35) mesiace trpela "nádchou", tieklo jej z mozgu!

Aundrea mohla zomrieť
Aundrea mohla zomrieť (Zdroj: medicine.arizona.edu)

TUCSON - Aundrei Aragonovej z Arizony niekoľko mesiacov tieklo z nosa. Zakaždým, keď sa prehla dopredu, spustil sa z neho prúd čírej bezfarebnej tekutiny. Lekár jej povedal, že za to môže alergia. To však nebola pravda.

"Vôbec som to nedokázala kontrolovať. Vždy, keď som sa pozrela dolu alebo naklonila, z ľavej nosnej dierky sa mi začala liať voda," opisuje nepríjemné stavy Aundrea, ktorá tušila, že nejde len o obyčajnú nádchu.

Tridsaťpäťročná žena preto vyhľadala odbornú pomoc. Lekári na Univerzite v Arizone ju podrobili vyšetreniam a zistili, že z nosa jej vytekal cerebrospinálny mok (tekutina cirkulujúca medzi mozgom a miechou cez membrány, pozn. red.). Tento stav býva spôsobený priveľkým tlakom alebo traumatickým zranením. Keby ešte chvíľu otáľala s návštevou odborníka, mohlo ju to zabiť.

Aundrea sa nedávno podrobila zákroku, počas ktorého jej chirurgovia otvory endoskopickou metódou "zalátali". Teraz sa zotavuje doma. "Veľmi pekne ďakujem lekárom za to, čo pre mňa urobili. Zachránili mi život. Som matka troch detí a keby sa mi niečo stalo, neviem, kto by sa o ne postaral," povedala vďačná žena.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu