Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Žene sa vyhodili škaredé vyrážky: Alergia na tehotenstvo a dieťa!

Zuleikino telo pokrývali vyrážky Zobraziť galériu (3)
Zuleikino telo pokrývali vyrážky (Zdroj: capitalbay.com)

FALMOUTH - Zuleike Clossovej sa počas tehotenstva vyhodili na tele nepekné vyrážky. Lekár si myslel, že je to svrab a predpísal jej antibiotiká. Nepomohlo. Po tom, ako žena porodila, zistil, že príčinou jej stavu je niečo celkom iné. Bola totiž alergická na vlastné dieťa.

Dvadsaťšesťročnej Britke sa v dvadsiatom týždni tehotenstva objavila na celom tele vyrážka, ktorá veľmi svrbela. "Mala som pocit, akokeby po mne niečo liezlo. Svrbelo ma to stále viac a viac. Kožu som si rozdriapala úplne do krvi," hovorí.

Žene sa vyhodili škaredé
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: capitalbay.com)

Keď Zuleika porodila, vyhľadala opäť odbornú pomoc. Lekár na základe vyšetrení zistil, že trpí poruchou autoimunity, tzv. herpesom gestationis, čo je zriedkavé kožné ochorenie vyskytujúce sa u gravidných žien. Znamená to, že pacientka je doslova alergická na vlastné tehotenstvo a na svoje dieťa. Príčiny choroby nie sú presne známe, predpokladá sa ale, že ho spôsobujú kúsky tkaniva placenty, ktoré sa dostanú do krvného obehu ženy.

Mladej mamičke síce už vyrážky zmizli, ostali jej však po nich škaredé jazvy. "Bojím sa, že sa mi to vráti, keď znovu otehotniem. Budem to musieť ale nejak prekonať, pretože chcem, aby mal Emmanuel bračeka alebo sestričku," dodala Zuleika.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu