Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Markizáčka zachránila trojnohého kocúrika

Zuzka má doma tri ďalšie mačky Zobraziť galériu (5)
Zuzka má doma tri ďalšie mačky (Zdroj: foto: markiza)

V pracovnom čase pomáha ľuďom v Lampárni riešiť ich ťažké životné situácie, počas voľna zas pomáha opusteným zvieratám, ktorým hľadá nový domov. Markízačka Zuzana Šipošová so smiechom o sebe tvrdí: „Niekedy sa cítim ako filmový dr.Dolittle, opustené či zranené zvieratá si ma nájdu samé.“

Starostlivosť o zvieratá je pre Zuzanu Šipošovú relax, koníček a poslanie zároveň. Kým ostatní po práci idú na kávu, športovať či len tak oddychujú, ona nakupuje granule pre zvieratá, behá po veterinároch a hľadá ľudí, ktorí tiež chcú pomôcť. Zároveň priznáva, že je to pre ňu aj balzam na dušu po ťažkých dňoch v práci. „V Lampárni máme desiatky tisíc listov ľudí, ktorým niekto ublížil, oklamal ich, máme susedské hádky, spotrebiteľské spory, každý deň riešime nejaký iný prípad. Ak ste non-stop vo svete cudzích problémov, potrebujete to vyvážiť niečím pozitívnym. Keď sa mi podarí nájsť domov pre opustené mačiatko, či psíka, ktorého niekto nechal opusteného pri ceste, tak sa z toho dokážem neskutočne tešiť“.

Jej takpovediac špecializáciou sú mačky. Doma má tri vlastné – jednu zachránila pred utopením, druhú jej niekto hodil na dvor, tretie mača v hroznom stave priniesli deti z lesa. O ostatné týrané, zranené či opustené mačky sa stará vo funkcii „ošetrovateľky“, nádejní pacienti za ňou chodia sami. Od jednookých kocúrov, cez vyhladované zranené mačky až po špeciálne prípady. „Neviem, či si to zvieratá nejak vedia povedať medzi sebou, že u mňa nájdu pomoc, no realita je taká, že sa mi pravidelne ocitnú na záhrade. Prišla ku mne napríklad zranená kotná mačka, o ktorú sme sa postarali, a na druhý deň som užmala 5 malých mačiatok. Všetky sa mi podarilo umiestniť do nových skvelých domovov. Pomoc zvieratám však nie je len zábava, stojí to kvantum času a peňazí. Každý zvierací pacient totiž odchádza do nového domova v plnej kondícii, Zuzana sa stará o všetky potrebné očkovania, lieky, antibiotiká, kastrácie. 

Podobné to bolo aj s najnovším prírastkom do rodiny Zuzaniných pacientov, s bielym trojnohým kocúrom Joškom. „Zúbožený sa mi doplazil na terasu asi po zrážke s autom alebo ho niekto zbil. Zadnú labku mal odumretú, na niekoľkých miestach zlomenú, vliekol ju za sebou, bol chvíľu pred smrťou. Viacerí veterinári ho odpisovali a navrhovali mi, aby som ho dala utratiť. Nechcela som to však vzdať.“Nasledovala náročná operácia, amputácia, liečenie. Prvé dni vôbec nebolo jasné, či Joško prežije. Ale všetci zabojovali, Zuzana s manželom každé ráno a večer ranu dezinfikovali, preväzovali a dnes už má za sebou Joško úspešnú rekonvalescenciu a veselo im na troch nohách poskakuje po dome. Teraz hľadá dobrých ľudí, ktorí by Joškovi poskytli nový domov. „Joško je preliečený antibiotikami, kastrovaný,odčervený a očkovaný.Má nesmierne milú povahu skrytú za smutnými očami, užíva si prítomnosť človeka, stále pradie, miluje hladkanie a veľmi rád papá.“ Ak vám Joškov osud nie je ľahostajný a chceli by ste mu poskytnúť novú strechu nad hlavou, napíšte Zuzane mail na zuzka.siposova@gmail.com , Joško sa vám odmení svojou láskou a úprimnou vďakou nemej tváre. Vopred ďakujeme aj v mene Zuzky, ktorá ďalej pokračuje v svojej misii-aby všetky mačičky mali svoj domov.

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu