Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

V priebehu nasledujúcich troch týždňov nakúpi darčeky každý druhý zákazník

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: mall.sk)

BRATISLAVA - Práve dnes štartujú tri týždne, kedy zákazníci na internete minú najviac peňazí. Z pohľadu obchodníkov je nadchádzajúce obdobie najsilnejšie z celého roku. Zákazníci v ňom nakúpia až polovicu všetkých vianočných darčekov.

Podobná nákupná horúčka zasiahne aj ďalšie krajiny Vyšehradskej štvorky, teda Českú republiku, Poľsko a Maďarsko. Z krajín V4 sú práve Slováci tí, ktorí si nákupy nechávajú na poslednú chvíľu.

Vianočné nákupy tento rok podľa štatistík MALL.SK začali už v druhom októbrovom týždni, od ktorého predaje rástli pomerne pravidelným tempom. Zlom nastáva práve dnes. Najviac vianočných darčekov sa totiž nakúpi počas nasledujúcich troch týždňov. Vianočná horúčka potom vyvrcholí v týždni od 11. decembra.
„Pred nami sú tri obratovo najsilnejšie týždne z celého roka, darčeky počas nich nakúpi každý druhý zákazník, teda drvivá väčšina tých, ktorí to doteraz nestihli. V týždni od 18. decembra už budú predaje klesať, záchranou nakupujúcich na tú úplne poslednú chvíľu sa stanú darčekové certifikáty," predpovedá Ladislav Csukás, riaditeľ MALL.SK.

Pondelok 11. decembra sa s najväčšou pravdepodobnosťou stane dňom, kedy sa na internete bude nakupovať najviac z celého roku. "Zaujímavosťou je fakt, že kým v Česku, Poľsku aj Maďarsku pripadli vlani najväčšie nákupy na rovnaký deň, na pondelok 12. decembra, na Slovensku rekord padol až o týždeň neskôr, teda 19. decembra. Uvidíme, či si aj tento rok nechajú slovenskí zákazníci nákupy na neskôr ako zákazníci v ostatných krajinách, kde máme obchody," komentuje čísla Ladislav Csukás.

Tohtoročným vianočným hitom sa podľa MALL.SK stanú tablety a smart telefóny. Nástup inteligentnej elektroniky však neznamená, že by bola ohrozená pozícia vianočných stálic. Počas Vianoc 2011 sa na MALL.SK najviac predávali výrobníky sódovej vody Sodastream, parfumy, meteorologické stanice, hračky pre deti či malé spotrebiče a tohtoročný rebríček sa zrejme nebude zásadne líšiť. Interaktívne hračky alebo LEGO sú u detí istotou, rovnako tak hobby  sady ako darček pre dospelých mužov. Ženy budú aj tento rok dostávať parfumy alebo kozmetické sady, prarodičia potom fotorámiky alebo meteostanice. Rodiny si potom nadelia kávovar,  alebo televíziu, najpravdepodobnejšie šikovný LED model s uhlopriečkou 40 palcov.

Pre tých, ktorí sa každý rok tak trochu trápia otázkou, ako čo najlepšie obdarovať svojich najmilších je tu darčekový sprievodca. Tento šikovný nástroj vám túto každoročnú úlohu Ježiška hravo uľahčí pomocou jednoduchých kritérií, ktoré si sami zvolíte.

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu