Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Najkrajšie krakovské betlehemy sú rozprávkové a uvidíte ich len v Košiciach

Na výstavu v Košiciach bol špeciálne zhotovený betlehem s architektonickými pamiatkami Košíc a Krakova Zobraziť galériu (10)
Na výstavu v Košiciach bol špeciálne zhotovený betlehem s architektonickými pamiatkami Košíc a Krakova (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Krakowskie szopki – to je názov unikátnej výstavy betlehemov zo zbierok Historického múzea v Krakove. Rozprávkové betlehemy sú očarujúce a sú špecialitou Krakova. Precízne vytvorené budili rešpekt už vo viacerých štátoch Európy. Na Slovensku sú po prvýkrát prezentované vo Východoslovenskom múzeu v Košiciach až do 13. januára 2013.

Kolekciu vystavených exponátov tvorí 29 najkrajších krakovských betlehemov, vyhotovených najlepšími autormi, ktoré sú vybrané zo zbierkového fondu múzea. Väčšina prezentovaných betlehemov bola ocenená v každoročnej súťaži organizovanej Historickým múzeom mesta Krakova. Súťaž má v tomto roku už svoje 70.výročie.

Na výstavu v Košiciach bol špeciálne zhotovený betlehem s architektonickými pamiatkami mesta Košice a mesta Krakova, ktorého autorom je známy tvorca krakovských betlehemov pán Maciej Moszew.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu