Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Génius s hrebeňom na hlave: Pozrite sa, ako hrá sliepka karty!

JJ je génius medzi sliepkami
JJ je génius medzi sliepkami (Zdroj: SWNS)

FELMINGHAM - To tu ešte nebolo! O hydine, ktorú mnohí z nás najradšej vidia na tanieri, asi nikto nepredpokladá, že je bohvieako inteligentná. Jedna anglická sliepka ale dokazuje pravý opak. Jej najväčším koníčkom je totiž matematika.

JJ kedysi žila na farme, kde bolo jej jedinou úlohou znášať vajcia. Po tom, ako ju minulý rok oslobodili aktivisti bojujúci za práva zvierat, dostala sa k jednému anglickému páru. Tam je doteraz a darí sa jej viac než dobre. Majiteľka s ňou po čase vyskúšala pár trikov a zistila, že je veľmi múdra.

"Najradšej sa hráva s kartami. Keď som ju prvýkrát videla v akcii, neverila som vlastným očiam," hovorí Helen Jonesová (47). Sliepka totiž dokáže do príslušnej karty ďobnúť toľkokrát, koľko je na nej sŕdc. Za odmenu ju potom čaká pochúťka.

Helen ale zároveň upozorňuje, že sliepky ani iné zvieratá nemožno do ničoho nútiť. "Musíte ísť na to veľmi pomaly. Dôležité je, aby učenie trikov bola pre ne zábava, inak to nemá zmysel. S JJ trénujem len niekoľko minút denne a vždy za to dostane kukuricu. Ak by som ju veľmi nútila, stratila by záujem," vysvetlila milovníčka zvierat.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu