Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Príbeh dievčaťa (†25), ktoré výhra v lotéria dohnala k smrti!

Amanda mala pri preberaní výhry na tvári úsmev.
Amanda mala pri preberaní výhry na tvári úsmev. (Zdroj: Facebook)

DETROIT - Američanku Amandu Claytonovú, ktorá vyhrala minulý rok v septembri 735-tisíc dolárov (cca 571-tisíc eur), našli v sobotu ráno mŕtvu v jej dome v Detroite. Podľa polície sa pravdepodobne predávkovala liekmi na predpis. Peniaze totiž do jej života priniesli miesto radosti iba samé nepríjemnosti.

Dievča si problémy narobilo hneď na začiatku, keď o výhre v štátnej lotérii neinformovalo úrady a ďalej poberalo sociálnu podporu. Claytonová podľa vlastných slov netušila, že robí niečo zlé a domnievala sa, že keď jej ju nepozastavili, všetko je v poriadku. "Naďalej som nepracovala a bolo treba platiť účty," uviedla neinformovaná Američanka. V júni ju však obvinili z podvodu a o mesiac neskôr odsúdili na deväť mesiacov podmienečne, pričom musela vrátiť aj neoprávnene získaný obnos financií.

Dievčinu našla mŕtvu susedka, ktorá počula plakať jej 18-mesačnú dcéru, a tak ju išla skontrolovať. Dieťatko ležalo v matkinom náručí na posteli. Claytonovej už lekári nedokázali pomôcť. "Bolo to pekné a príjemné dievča, ktoré sa nikdy nedostalo do problémov, kým nevyhralo v lotérii," uviedla suseda, podľa ktorej ju obťažoval jej expriateľ a musela neustále chodiť na súd kvôli sporu o opateru jej staršieho šesťročného syna.

Keď Claytonová zomrela, údajne jej na účte zostalo už iba 67-tisíc dolárov. Čosi použila na nákup auta pre seba, otca, druhý dom a zvyšok použila na financovanie škôl pre svoje deti. Podľa jedného z priateľov bola znepokojená z dôsledkov výhry: "Toľko ľudí sa pokúsilo z nej ryžovať. Hrali sa na jej priateľov iba preto, aby od nej získali nejaké peniaze. Vtedy sa dostanete do bodu, kedy sa začnete pýtať sami seba: Sú to naozaj moji kamaráti, alebo ma chcú iba využiť? Aký zmysel má mať peniaze, ak nie ste šťastný?"

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu