Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Na fotke sa objavili duchovia z 2. svetovej: Vojaci zabití pri pochode smrti!

(Zdroj: Daily Mail)

BORNEO - Bývalý armádny dôstojník, major John Tulloch (66), sa vydal na Borneo, aby zmapoval kroky britských a austrálskych zajatcov, ktorých Japonci hnali počas neľútostných pochodov smrti. Hoci od druhej svetovej vojny uplynulo už 70 rokov, na jeho fotografii sa objavili záhadné postavy pripomínajúce duchov mŕtvych.

Na cesta z mesta Sandakan, kadiaľ v roku 1945 prechádzali takzvané pochody smrti, nútili japonskí okupanti pochodovať bosých, hladných a zúbožených zajatcov 230 kilometrov nepretržite asi mesiac. Mali sa presunúť z jedného internačného tábora do druhého. Neprežil takmer nikto. Umreli buď vyčerpaním, smädom, hladom, alebo ich zabili, keď už nemohli v chôdzi pokračovať. Podmienky boli tak otrasné, že v snahe udržať sa pri živote neboli zriedkavými ani prípady kanibalizmu.

Tulloch sa do miest vydal autom s miestnym sprievodcom a všetko si z vozidla pozorne zaznamenával na digitálny fotoaparát. Najprv si nič nevšimol, ale keď zábery znovu prezeral, spozoroval na jednej z fotiek niečo divné. Boli na nej priezračné zhrbené postavy, ktoré pripomínali duchov mŕtvych zajatcov, ktorí na onej ceste zahynuli.

Vysvetlenie záhady však môže byť aj oveľa prozaickejšie. Majorov sprievodca totiž počas cesty položil svoj ​​vzorovaný uterák na prístrojovú dosku, a ten sa pravdepodobne odrážal na čelnom skle.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu