Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šokujúci príbeh: Amanda (25) je tehotná a jej priateľ tiež!

Amanda a Mike si užívajú tehotenstvo naozaj vo dvojici
Amanda a Mike si užívajú tehotenstvo naozaj vo dvojici (Zdroj: The Sun)

MANCHESTER - Mladý Brit Mike Dowdall má už pár mesiacov zdravotné problémy. Je mu zle od žalúdka, zvracia, bolí ho hlava, je podráždený. A navyše mu rastie brucho. Rovnako ako jeho priateľke Amande Bennettovej (25), ktorá je tehotná.

Mikea, rovnako ako pätinu budúcich otcov, postihol takzvaný Couvade syndróm. Stav, kedy organizmus muža začne kopírovať problémy tehotnej partnerky a prežívať všetky tehotenské príznaky. Psychické i fyzické.

"Osem týždňov sa budil skoro ráno a sťažoval sa, že sa cíti zle. Myslela som, že si z môjho stavu len robí srandu," spomína. Keď ale začal každé ráno behať na toaletu zvracať, pochopila, že niečo nie je v poriadku. Lekár mu diagnostikoval extrémnu formu tohto syndrómu.

"Najhorší je ten pocit absolútneho vyčerpania. Ale ani bolesti hlavy, pálenie záhy a obrovské brucho nie sú nijako príjemné," sťažuje sa Mike, ktorý už pribral 13 kilogramov.

"To zadržiavanie vody v oblasti brucha pre mňa bolo skutočným šokom. Navyše som si už niekoľkokrát musel vziať voľno v práci, chodím skoro spať a musel som nakúpiť väčšie oblečenie. Je to šialené!", hovorí Mike a dodáva: "Skutočne teraz rešpektujem všetko, čím si tehotné ženy musia prejsť."

Jeho symptómy by sa však mali pominúť s termínom pôrodu. Ten je totiž jediným "liekom" na Couvade syndróm. Musí teda vyčkať až do 23. októbra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu