Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Slováci nemajú len Sagana: Ďalšie úspechy v atypickom športe!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: LAMY JET team )

BRATISLAVA - Tohtoročná sezóna súťaží vo vodných skútroch pomaly vrcholí a aj napriek tomu, že nejde o typický šport pre naše končiny, aj my máme svoje želiezka v ohni. Súrodenci Mário (26) a Sandra (18) Lamyovci už neraz predviedli, že Slováci vedia svojich súperov poriadne potrápiť.

Hoci minulú sobotu nevládlo na pretekoch v českých Jedovniciach práve ideálne počasie, Mário dokázal, že dobré výsledky sa dajú urobiť aj v chlade a za dažďa. V kategórii sériových sedačiek Runabout STOCK obsadil po náročnom súboji s domácim reprezentantom 3. miesto a poobede sa postavil na štart upravených sedačiek Runabout GP.  So svojím 400-koňovým skútrom sa hneď na začiatku ujal vedenia, ale záver mu nevyšiel podľa predstáv a prebehol ho maďarský súper Kasza Gyorgy.

Slováci nemajú len Sagana:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: LAMY JET team )

"V kategórii GP mám veľmi rýchly skúter, ktorý sa veľmi tažko ovláda. Môj súper z Maďarska nemá taký rýchly, ale zato je veľmi obratný. Keď sme bojovali o poprednú priečku, prišlo aj k menším "ťukancom" na bójkach, ale nebolo to nič vážne. My sme na brehu veľkí kamaráti, ale akonáhle si dáme prilby a sme na štarte, tak nikto z nás nepozná kamaráta," hovorí Mário s nadhľadom.

Druhý víkendový deň, tentokrát už za jasnej oblohy, sa Mário dokázal prebojovať z tretieho miesta na druhé. V poslednom kole sa mu podarilo predbehnúť Čecha dve bójky pred cieľom. "Bolo to dosť náročné. Môj sériový skúter už nestačí na konkurenciu. Preto sa snažím vyťažiť z neho maximum. V druhej jazde som využil v poslednom kole možnosť ísť na žltý split a pri bójke, kde sa zlučuje červený a žltý split, som predbehol českého reprezentanta. Bol to dosť riskantný manéver, pretože sme sa tam stretli naraz," zhodnotil situáciu po pretekoch Mário, ktorý v celkovom poradí v sériových skútroch obsadil 2. miesto.

Slováci nemajú len Sagana:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: LAMY JET team )

V "kráľovskej" kategórii Runabout GP, kde Mário bojoval s Kaszom Gyorgym o prvé miesto, sa v každom kole poradie súperov menilo, ale tentokrát mal Maďar viac športového šťastia a Mário prišiel na 2.mieste. Aj v tejto kategórii obsadil celkovo výbornú 2. priečku. Uvidíme, ako sa mu bude dariť už tento víkend v maďarskom Nagykanizse.

Mário (prvý zľava) je na stupienok víťazov už zvyknutý.
Zobraziť galériu (3)
Mário (prvý zľava) je na stupienok víťazov už zvyknutý.  (Zdroj: LAMY JET team )

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu