Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Súrodenci sa nedali pred Maďarmi zahanbiť: Slováci opäť víťazia!

Sandra so slovenskou zástavou. Zobraziť galériu (5)
Sandra so slovenskou zástavou. (Zdroj: LAMY JET team )

BRATISLAVA - Ani tentokrát súrodenci Lamyovci neodišli naprázdno! Sandra (18) a Mário (26), ktorí reprezentujú Slovensko na pretekoch vodných skútrov, dokázali aj počas 4. kola medzinárodných majstrovstiev Maďarskej republiky v Nagykanizse, že patria medzi špičku.

V kategórii SLALOM LADY mala spomedzi siedmich štartujúcich najlepší čas práve Sandra z LAMY JET teamu, ktorá opäť potvrdila svoju výbornú formu a o sekundu lepším časom porazila svoju rivalku z Maďarska. „Som spokojná s mojim výkonom, pretože som si spravila dostatočný náskok pred mojimi súperkami do ďalšieho preteku. Ak sa všetko podarí a bude technika poslúchať, tak by som mala obhájiť svoj minuloročný titul v tejto kategórii,“ zhodnotila svoj výkon Sandra a zaslúžene si vychutnala stupienok víťazov.

Súrodenci sa nedali pred
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: LAMY JET team )


Mário v kategórii sériových vodných skútrov Runabout STOCK po hromadnom štarte jazdil spočiatku na štvrtom mieste, ale keď začali dochádzať jeho súperom sily, prebojoval sa na druhé. „Mám rád vytrvalostné preteky, lebo tam sa ukáže vytrvalosť každého pretekára. Jazdiť 30 minút v rozbitej vode nie je žiadna sranda. Z môjho skútra som vyťažil maximum, ale na prvé miesto to už nestačilo. Delilo ma od neho len 5 m, ale nevadí, som spokojný aj s takýmto umiestnením,“ dodal mladý Slovák po preteku.

Na druhý deň sa Sandra postavila na štart medzi nováčikov, ale v prvej jazde mala kolíziu s jej súperom z Maďarska, a tak dojazdila až na štvrtom mieste. Našťastie si to odniesol len skúter a plasty. Jej bratovi sa v "kráľovskej“ kategórii Runabout GP darilo o čosi viac a spomedzi ôsmich pretekárov skončil po veľmi náročnom boji tretí. Poobede Mário zápolil v STOCK triede s rozbitým skútrom s Kaszom Gyorgym o prvenstvo. Do cieľa prišli takmer naraz s rozdielom asi 1 m, ale nakoniec sa po súčte bodov musel uspokojiť s druhou priečkou.

Súrodenci sa nedali pred
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: LAMY JET team )

Po štarte v kategórii GP si Mário udržiaval na čele, ale po odtrhnutí jednej bójky na trati musel ísť na trestnú čiernu bójku, čím stratil prvenstvo. Po súčte bodov z prvej a druhej jazdy mu vyšlo až tretie miesto. „Som veľmi spokojný s pretekmi. Mrzí ma, že sa odtrhla bójka a stálo ma to prvé miesto. Ale technika poslúchala a to je pre mňa podstatné," zhodnotil víkend v Maďarsku Mário.

Súrodenci sa nedali pred
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: LAMY JET team )

Súrodenci sa nedali pred
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: LAMY JET team )

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu