Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Slovenskí súrodenci opäť valcujú súperov: Vyhrávajú, kde sa dá!

Mário na stupienku víťazov v Chorvátsku. Zobraziť galériu (7)
Mário na stupienku víťazov v Chorvátsku. (Zdroj: lamyjetteam.sk)

BRATISLAVA - Minulý rok sme uverejnili článok o rodine Lamyovcov, ktorá úspešne reprezentuje našu krajinu na súťažiach vodných skútrov. Keďže ich skvelé výkony zaujali viacerých z vás, pozreli sme sa na to, ako sa im darí dnes. A zdá sa, že ešte lepšie ako vlani. V sezóne 2012 sa zatiaľ ešte nestalo, aby odchádzali s prázdnymi rukami.

Dagmar a Ivan viedli svoje deti k športu už odmalička, pričom najväčšou vášňou syna Mária (26) a dcéry Sandry (18) sa stali vodné skútre. Slovensko v tomto športe na medzinárodných pretekoch reprezentujú už dlhé roky a zbierajú jeden titul za druhým.

Túto sezónu majú za sebou sedem pretekov a na každom zmietli svojich zahraničných súperov zo stupňov víťazov. Aj keď technika nie vždy slúžila na 100%, Mário a Sandra sa ich zručnosťou a skúsenosťami prebojovali medzi najlepších jazdcov. A núdzu nemali ani o dramatické okamihy.

„Dva rozjazdy kráľovskej kategórie Runabout GP boli veľmi náročné, keďže v dôsledku technickej poruchy môjho upraveného skútra som musel pretekať na neupravenom, o niekoľko tried slabšom skútri oproti mojim súperom. Napriek tomu som veľmi spokojný s tretím miestom - na „bicykli“ som dokázal predbehnúť aj veľmi rýchle skútre,“ poznamenal Mário na margo ostatných pretekov v maďarskom Dunaharaszti.

V športe nesmú chýbať ani napínavé situácie.
Zobraziť galériu (7)
V športe nesmú chýbať ani napínavé situácie.  (Zdroj: lamyjetteam.sk)

"Stála som akurát pri zákrute, kde Mário dosť riskantne predbehol svojho súpera. Žalúdok sa mi zovrel, ale vedela som, že Mário má dostatok skúseností na to, aby vedel, čo robí. Bola to posledná šanca,“ doplnila Sandra, ktorej sa tak ako bratovi podarilo predbehnúť svojich rivalov v poslednom kole a medzi dospelými chlapmi si vybojovať 4. miesto. Pre nikoho tak nebude prekvapením, že medzi ženami dominovala a v slalome suverénne zvíťazila.

Sandra kraľuje medzi ženami, problém však nemá ani s mužskými súpermi.
Zobraziť galériu (7)
Sandra kraľuje medzi ženami, problém však nemá ani s mužskými súpermi.  (Zdroj: lamyjetteam.sk)

Úspechy však súrodeneckú dvojicu sprevádzajú už od začiatku sezóny. Sandra stihla obhájiť svoj dvojnásobný titul majsterky Maďarskej republiky a Mário v slnečnom Chorvátsku vyhral najsilnejšiu kategóriu Runabout GP.

Na Chorvátsko budú Lamyovci spomínať s radosťou.
Zobraziť galériu (7)
Na Chorvátsko budú Lamyovci spomínať s radosťou.  (Zdroj: lamyjetteam.sk)

Mário sa v Chorvátsku postavil na najvyšší stupienok.
Zobraziť galériu (7)
Mário sa v Chorvátsku postavil na najvyšší stupienok.  (Zdroj: lamyjetteam.sk)

Šťastie im žičilo aj na medzinárodných majstrovstvách Českej republiky v Davle pri Prahe, kde sa Mário na stupne víťazov postavil až trikrát. Forma Slovákov sa potvrdila aj v maďarskom Nyiregyháza, kde Sandra opäť predviedla, že v slalome je „top“. Nenechala sa zosadiť z trónu a svojim súperkám ukázala, ako sa vyhráva.

Sandra si prevzala cenu za prvé miesto.
Zobraziť galériu (7)
Sandra si prevzala cenu za prvé miesto.  (Zdroj: lamyjetteam.sk)

Sezóna však ešte zďaleka neskončila, a tak sa dá očakávať, že k už nazbieraným pohárom a cenám pribudnú aj ďalšie.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu