Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dievčatko (12) zomiera na rakovinu, jeho kreatívne VIDEÁ inšpirujú tisíce!

Talia sa usmieva, aj keď jej život sa pomaly kráti.
Talia sa usmieva, aj keď jej život sa pomaly kráti. (Zdroj: YouTube)

Talia Joy Castellano (12) už päť rokov bojuje s rakovinou a svojím príbehom inšpiruje tisícky ľudí. Napriek tomu, že jej lekári predpovedajú už iba štyri mesiace života, stále rozdáva okolo seba úsmev a každý týždeň zverejňuje na YouTube inštruktážne videá o líčení.

Dievčatko zožierajú dva typy rakovinových ochorení. Len pred dvomi dňami zverejnilo video, v ktorom oznámilo, že okrem leukémie má aj zhubný nádor neuroblastóm. „Šancí na prežitie je menej než samotné prežitie,“ uviedlo.

Talii po prvýkrát diagnostikovali štvrtý stupeň rakoviny neuroblastómu na Deň sv. Valentína v roku 2007. Ide o druh nádoru, ktorý sa rozširuje z nervového tkaniva u detí. „Nemyslíš na to, že zomieraš. Skôr, že prídeš o vlasy, schudneš, nebudeš môcť jesť, chodiť do školy, vidieť priateľov,“ hovorí.

Siedmačka sa rozhodla nakrúcať inštruktážne videá o líčení, lebo neznáša nosenie parochní. „Nemám rada parochne. Keď mám na hlave parochňu, nie som to ja,“ povedala. „Keď mám na tvári make-up, cítim sa, že dokážem vyzdvihnúť moje črty. Cítim, že ľudia sa mi pozerajú do tváre a nie na moju holú hlavu,“ vysvetlila.

Talia by mala podstúpiť transplantáciu kostnej drene. Operácia však výrazne zasiahne do jej organizmu. Vo videu sa Talia priznala, že žiadnu operáciu nechce, už ich totiž absolvovala niekoľko. V takom prípade jej ostávajú štyri mesiace života, maximálne rok. "Rozhodnem sa, či chcem, alebo nie transplantáciu kostnej drene, ale chcem si užiť čas, ktorý mi zostáva,“ dodala.

„Kvôli chorobe sa mi dostalo mnohých výhod. Mám vlastný kanál na YouTube, môžem inšpirovať ľudí. Ľudia sa na mňa pozerajú. Zbožňujem make-up, je to moja parochňa. Cesta s rakovinou bola úžasná. Ale každá cesta má svoj koniec. Mať rakovinu bol dar, no je to hrozná  vec.“ dodala na záver.

Dievčatko zomiera

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu