Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Vysokoškolák (†20) sa prehnane červenal, vyskočil z 11. poschodia!

Rodičia sú smrťou svojho jediného syna zdrvení Zobraziť galériu (2)
Rodičia sú smrťou svojho jediného syna zdrvení (Zdroj: newsvine.com)

SEATTLE - Mladík z amerického Seattlu sa nevedel vyrovnať s tým, že sa prehnane červenal. Dlhé roky kvôli tomu trpel depresiami, ktoré nakoniec vyriešil tým najhorším možným spôsobom. Spáchal samovraždu.

Predtým, ako dvadsaťročný Brandon Thomas vyskočil z 11. poschodia internátu Washingtonskej univerzity, zanechal päťstránkový list na rozlúčku. V ňom rodičom objasnil dôvody, prečo si zobral život.

"Som neznesiteľne unavený z toho, ako sa stále červenám. Každodenné hľadanie spôsobov, ako sa vyhnúť situáciam, v ktorých sčerveniem, ma veľmi ma vyčerpáva," stálo v ňom.

Vysokoškolák trpel chronickým červenaním, ktoré vyvoláva príliš aktívny nervový systém, od svojich pätnástich rokov. Na rozdiel od iných ľudí u neho ale k tomu dochádzalo veľmi často a bez príčiny. Trpel preto erytrofóbiou (chorobný strach z červenania sa).

"Na internáte chodil radšej do svojej izby pešo, pretože vedel, že vo výťahu by sa červenal. Jedným z dôvodov, prečo sa zabil, bolo, aby na túto zákernú chorobu upozornil. Bol zúfalý, lebo si myslel, že kvôli nej nebude nikdy šťastný a nenájde si ani priateľku," povedala užialená matka Dawn.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu