Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Tehotnej žene z brucha trčí špendlík, nemôžu ho vybrať!

Kelly z tela vytŕča kovový hrot.
Kelly z tela vytŕča kovový hrot. (Zdroj: central news)

LONDÝN - Kelly Doneganová (26) z anglického Milton Keynesu už bola v pokročilom štádiu tehotenstva, keď ju začalo niečo pichať na ľavej strane žalúdka. Napriek tomu, že ju lekári uistili, že sa nemá čoho báť, jedného dňa si našla z tela vytŕčať chirurgický špendlík. A to len niekoľko centimetrov od jej nenarodeného dieťaťa.

Kelly si všimla hrbolček na svojom rastúcom bruchu a zmienila sa o ňom lekárovi. Ten ju ubezpečil, že sa nemá, čoho báť. Špendlík vo svojom tele pravdepodobne nosila už od roku 2009, kedy jej operovali slepé črevo. Avšak až pod tlakom rastúceho brucha sa predral cez kožu von.

Aj keď má Kelly bolesti, nemôžu lekári nežiadúci predmet odstrániť skôr ako po pôrode. "Nemôžu urobiť röntgen, ako veľa z tej veci je vo mne, pretože röntgenové lúče sú nebezpečné pre tehotné ženy," povedala matka troch detí.

Podľa odborníkov dieťatko nie je v ohrození života. Kelly však bude potrebovať po pôrode ďalšiu operáciu v celkovej anestézii, pri ktorej jej špendlík odstránia. "Jediné, čo môžem dovtedy robiť, je orezať trčiaci ostrý koniec, aby sa nezachytával o veci. Je to hrozné a dosť to bolí. Ale nemôžem robiť nič, iba čakať," dodala bezmocná Kelly.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu