Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Geniálna kráska s úžasnou pamäťou: Šéfuje Yahoo, za sto miliónov!

Marissa Ann Mayerová
Marissa Ann Mayerová (Zdroj: infotechgarage.com)

SUNNYVALE - Americkému internetovému gigantu Yahoo šéfuje žena! Žezla v spoločnosti, ktorá sa zameriava na webové vyhľadávanie a spravodajstvo, prevzala Marissa Ann Mayerová po tom, ako odišla z konkurenčného Google. V ňom zastávala funkciu viceprezidentky.

Pekná blondína má povesť workoholičky a matematického génia. Má vraj neprekonateľnú pamäť, okrem toho sa však zaujíma aj o typicky ženské veci ako je napríklad móda.

Marissa nastúpila do firmy Google v roku 1999 ako jej v poradí dvadsiaty zamestnanec a zároveň prvá žena, ktorá v nej pracovala na pozícii inžinierky. Prešla mnohými postami - od vývojárky, dizajnérky webu až po správu toolbaru. Nakoniec z nej spoločnosť spravila viceprezidentku.

Keď Google prevzal Eric Schmidt, mladá žena o funkciu prišla. Tento fakt zrejme stojí za jej rozhodnutím firmu opustiť. Niektorí bývalí kolegovia sa z jej odchodu tešili. "Je to veľký deň pre Google a klinec do rakvy pre Yahoo. Nepozná iné metódy riadenia ako je zastrašovanie alebo ponižovanie," okomentoval spoluprácu s ňou jeden z nich. Objavili sa však aj špekulácie, že ide o premyslený ťah Googlu, ktorý sa snaží Yahoo odkúpiť a nasadil preto do neho "trójskeho koňa".

Mayerová, ktorá sa vydávala v roku 2009, v súčasnosti čaká svojho prvého potomka, ktorý by sa mal narodiť v októbri. Na materskej dovolenke nezostane dlho, podľa vlastných slov pôjde len o pár týždňov a aj počas tej doby bude pracovať z domu.

Zaujímavá je aj informácia o plate novej generálnej riaditeľky. V nasledujúcich piatich rokoch by si totiž mala zarobiť viac ako 70 miliónov dolárov (51,8 miliónov eur). Táto suma zahŕňa mzdu, odmeny, akcie a akciové opcie. Hovorkyňa Yahoo uviedla, že ak Mayerová zostane vo firme päť rokov, získa ďalšiu mimoriadnu odmenu a dokopy by si tak mohla prísť až na 100 miliónov dolárov (74 miliónov eur). Súčasná čistá hodnota jej majetku sa odhaduje na 300 miliónov dolárov (222 miliónov eur).

Analytici tvrdia, že šikovnej kráske by sa mohlo podariť dostať Yahoo z krízy, v ktorej sa momentálne nachádza. Spoločnosti sa kvôli ostrej konkurencii zo strany Googlu a Facebooku nedarí zvýšiť príjmy, uviedol Blesk.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu