Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vedci vedia, ako sexovali dinosaury: Robili to zozadu ako psi!

Takto nejak podľa vedcov sexovali dinosauri Zobraziť galériu (4)
Takto nejak podľa vedcov sexovali dinosauri (Zdroj: lazorz.com)

LONDÝN - O živote dinosaurov sa toho popísalo už dosť. Doteraz sa ale žiadny z vedcov nezmienil o tom, ako vlastne prebiehal ich milostný život. Už aj na túto otázku poznáme odpoveď. Podľa anglickej výskumníčky Beverly Halsteadovej sexovali ako psi.

"Intímny styk u väčšiny dinosaurov, resp. tyranosaurov prebiehal rovnako. Samec sa postavil za svoju partnerku, predné končatiny jej položil na ramená, nadvihol panvu, prisunul ju k jej a popritom krútil chvostom," opisuje spôsob milovania vedkyňa.

Sexuálny rituál mnohotonových pravekých živočíchov experti dokumentujú na ilustráciach, ktoré pre tento účel vytvorili. Viacerí poznamenali, že keď tyranosauri súložili, musela sa pod tou ťarchou otriasať zem. Podľa nich dĺžka penisu samca mohla dosahovať až 3,6 metra.

"Myslím, že sa nám naozaj podarilo objasniť aj túto časť života dinosaurov. Muselo to byť peklo, keď súložili dva také ozrutánske tvory," poznamenal evolučný biológ Gregory Erickson z Floridskej univerzity. Jeho kolega Stuart Laundry dodal, že "dinosaury sa určite po sexe unavené zvalili na zem a potom sa napili vody, aby doplnili energiu".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu