Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zázrak: Emma (23) bez tlačenia porodila v kóme, dieťatko prežilo!

Emma so svojím malým pokladom Zobraziť galériu (2)
Emma so svojím malým pokladom (Zdroj: worldwidefeatures.com)

COLCHESTER - Mladá Emma Mynorsová upadla kvôli silnému zápalu pľúc na štyri týždne do kómy. Keď sa prebudila, s prekvapením zistila, že sa jej narodila dcéra. Tá mala veľké šťastie, že pôrod prežila.

Tehotná dvadsaťtriročná žena bola v bezvedomí kvôli vážnemu ochoreniu, kedy navyše utrpela aj dve mozgové príhody. V 29. týždni lekárka počas pravidelného vyšetrenia zistila, že nenarodená dcérka sa pýta na svet. Amy sa narodila bez väčšieho zásahu prirodzenou cestou.

Keď sa Emma po dvoch týždňoch prebrala, od veľkého šoku takmer omdlela. Vôbec si totiž nepamätala, že čakala dieťa. "Sestričky mi dali do rúk bábätko a gratulovali mi. Nechápala som, o čom to hovoria," spomína.

Angličanka vedela, že je vydatá, a že má syna, ale o ďalšom prírastku netušila. "Necítila som kontrakcie, ani pôrod, ale moje telo vedelo, čo robiť. Bol to zázrak," hovorí.

Podobné prípady sú podľa lekárov veľmi zriedkavé, Aj keď je človek v kóme, jeho orgány, a teda aj maternica ženy, normálne fungujú. Problém však je, že nastávajúca matka nemôže vtedy tlačiť, takže je šťastie, že malá Amy pôrod prežila.

Emma strávila po pôrode ešte mesiac v nemocnici. Po príchode domov ich čakal netrpezlivý otecko Dean a trojročný syn Conrad, napísal Blesk.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu