Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Göringova praneter sa dala sterilizovať: Neporodím ďalšieho netvora!

Bettina sa radšej nechala sterilizovať
Bettina sa radšej nechala sterilizovať (Zdroj: bpk, facebook)

PRAHA - Temná minulosť veliteľa nemeckej Luftwaffe a druhého muža Hitlerovej ríše, Hermanna Göringa, aj po rokoch ničí jeho príbuzných. Praneter Bettina Sellersová radšej utiekla ďaleko od civilizácie a podstúpila sterilizáciu.

"Nechala som sa sterilizovať ako 30-ročná. Bála som sa, že by som mohla priviesť na svet ďalšieho netvora, akým bol môj strýko. Som mu veľmi podobná - oči, lícne kosti, z profilu. Som mu podobnejšia než vlastná dcéra," povedala jeho praneter Bettina, ktorá žije v Santa Fé v Novom Mexiku, čo najďalej od civilizácie a živí sa tradičnou orientálnou medicínou. Nemčinu radšej nepoužíva a hovorí výhradne po anglicky.

Bettinin prastrýko Herman Göring bol v Norimberskom procese v roku 1946 spolu s ďalšími jedenástimi vysoko postavenými nacistami za svoje zločiny odsúdený na trest smrti. Popravy obesením mali byť vykonané v noci na 16. augusta 1946. Göring slučke unikol. 15. augusta o 22:44, vo svojej cele spáchal samovraždu.

Izraelský režisér Chanoch Ze'ev sa rozhodol preskúmať, ako sa vyrovnávajú potomkovia príslušníkov nacistických elít so svojou minulosťou. Dokumentárna snímka Hitlerove deti opisuje, ako krvné puto s najväčšími monštrami 20. storočia ovplyvňuje ich život.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu