Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Desivá choroba: Číňanke sa zväčšila tvár do obludných rozmerov!

Li je vo vnútri normálna žena, okolie ju však vníma ako kreatúru.
Li je vo vnútri normálna žena, okolie ju však vníma ako kreatúru. (Zdroj: Daily Mail)

PEKING - Číňanka Li Hongfang (40) trpí zriedkavým ochorením, kvôli ktorému sa jej tvár zväčšuje do monštruóznych rozmerov. Matka dvoch detí je už desať rokov ponechaná napospas osudu kvôli nedostatku finančných prostriedkov na liečbu.

Jej problémy začali v roku 2001, keď si všimla malý nebolestivý opuch na čele, ktorý sa rozhodla spočiatku ignorovať, pretože si myslela, že je to iba štípanec spôsobený nejakým hmyzom. O štyri roky neskôr jej už lekári diagnostikovali sedem rastúcich nádorov v tvári, ktoré má na svedomí jedna z foriem rakoviny kostí.

Podľa odborníkov by si jej liečba vyžiadala 600-tisíc juanov, čiže v prepočte asi 75-tisíc eur, ktoré v žiadnom prípade nebola schopná zaplatiť. Je tak nútená bezmocne sa pozerať, ako sa choroba šíri ďalej.

"Viem, že veľa ľudí ma vníma ako monštrum, ale ja som vo vnútri normálna žena a matka," hovorí Li, ktorej prekáža, že sa na ňu okolie pozerá krivým okom. Nemá však inú možnosť.

Zdravotná starostlivosť v Číne sa rozpadla v čase, keď prišlo k zrušeniu starého systému zastrešovaného štátom a zavedeniu poplatkov. Mnoho obyvateľov tak k liečbe nemá prístup, alebo si ju jednoducho nemôže dovoliť. Aby sa aj vidiečanom podarilo získať slušnú starostlivosť, musia častokrát precestovať stovky kilometrov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu