Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ťažký osud: Dievčatku (4) deformujú tvár obrie lícne kosti!

Katie so svojou sestrou Zobraziť galériu (3)
Katie so svojou sestrou (Zdroj: newstimes.com)

PAXTON - Katie Renfroeová odmalička trpí vzácnou genetickou poruchou, ktorá jej deformuje tvár. Najnovšie jej lekári ponúkli šancu, ktorá by mohla jej život zmeniť k lepšiemu. Rodičia veria, že séria operácií bude úspešná a ich dcéra bude konečne vyzerať normálne.

Dievčatku ešte v maternici diagnostikovali megalencefaliu, čo je stav, pri ktorom sú niektoré časti tváre abnormálne veľké. Ešte ako bábätko podstúpilo zákrok, počas ktorého mu odstránili časť mozgu, aby zabránili veľmi častému výskytu záchvatov.

"Ešte predtým, než sa Katie narodila, sme vedeli, že bude hendikepovaná. Nedokázali sme sa jej ale kvôli tomu vzdať. Naše deti sme preto dopredu pripravili na to, že ich sestrička bude trochu iná," hovorí osemnásobná matka Angie.

Ťažký osud: Dievčatku (4)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: newstimes.com)

Jeden plastický chirurg z Floridy sa nedávno ponúkol, že štvorročnú Katie bude operovať, aby jej aspoň čiastočne prinavrátil tvár. Hoci ide o riskantný zákrok, Renfroeovci súhlasili.

Ťažký osud: Dievčatku (4)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: newstimes.com)

Malej pacientke budú musieť najprv zrezať obrie lícne kosti a potom upravia aj uši a skrátia jazyk. Ak všetko vyjde, tak ako má, dievčatko by už nemalo mať také veľké problémy pohybovať sa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu