Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Teresa 9-krát potratila, nakoniec ju vyliečil "doktor" Google!

Teresa so svojím malým pokladom Zobraziť galériu (2)
Teresa so svojím malým pokladom

PEACEHAVEN - Mnohí tvrdia, že internet je dvojsečná zbraň. Poskytuje nám potrebné informácie, ale niekedy aj zavádza. Teresa Edgelerová z anglického grófstva East Sussex mu však vďačí za to, že sa jej po dlhých rokoch čakania konečne podarilo donosiť a porodiť dieťatko.

Tridsaťsedemročná žena deväťkrát potratila a už prestávala veriť, že sa niekedy stane matkou. Jedného dňa, keď surfovala po internete, objavila informácie, ktoré jej zmenili život. Objasňovali dôvod, prečo niektoré ženy opakovane predčasne prichádzajú o dieťa. Vďaka nim v janurári porodila zdravú dcérku Oliviu.

"Mala som iba devätnásť, keď som sa zamilovala do svojho budúceho manžela  Chrisa. Už vtedy bolo mojím najväčším snom stať sa matkou. Takmer sa mi nesplnil," vysvetľuje.

Prvýkrát sa jej podarilo otehotnieť v roku 2004. Lekár však počas vyšetrenia zistil, že bábätku nebije srdiečko, a že zomrelo v maternici. V priebehu nasledujúcich rokov sa smutný scénár zopakoval ešte štyrikrát. Teresa už pomaly strácala nádej, že sa dočká vytúžených potomkov.

Doktori nakoniec prišli na to, že žena trpí antifosfolipidovým syndrómom, ktorý spôsobuje poruchu zrážanlivosti krvi. Pomôcť jej mal aspirín a injekcie, ktoré si pichala doma. "Mysleli sme si, že týmto je náš problém vyriešený, a že sa čoskoro dočkáme dieťaťa. Lenže v nasledujúcich rokoch som potratila ešte štyrikrát, vždy medzi šiestym a ôsmym týždňom," hovorí Teresa.

Koncom roka 2010 si na Googli prečítala o žene, ktorá potratila 18-krát. V tele sa jej totiž vytvárala nadmerná hladina cytotoxických lymfocitov, tzv. buniek zabijakov. Tie napádali plod, čo nakoniec vyústilo v predčasné ukončenie tehotenstva. Neskôr sa ukázalo, že Teresa trpí rovnakým ochorením. Lekári ju preto začali liečiť steroidovými injekciami a okrem toho podstúpila aj liečbu neplodnosti. A vyplatilo sa.

"Keď sa Olivia narodila, nemohli sme tomu uveriť. Po dlhých rokoch plných bolesti a trápenia sme sa konečne pozerali na naše dieťa," hovorí nadšená mama. "Ani jeden z lekárov, ktorí ma za celý ten čas vyšetrili, mi pritom o tých bunkách nepovedal. Musela som si to sama vyhľadať na webe," dodala s tým, že najdôležitejšie je, že konečne môže držať v náručí svoju dcérku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu